juliatudela
20 1 13

Koordináták 462

Uploaded 2017. október 30.

-
-
497 m
302 m
0
8,4
17
33,58 km

Megtekintve 68 alkalommal, letöltve 1 alkalommal

közel Ponts, Catalunya (España)

En el següent tríptic he escollit una ruta amb cotxe per la comarca de la Noguera. És una ruta per un grup interessat amb patrimoni històric.

El punt de sortida és el Poble de Ponts, seguidament ens desviem cap al Montsonís i finalment acabem el trajecte a la ciutat d'Artesa de Segre.

El trajecte serà tot amb cotxe ja que anirem a tres pobles diferents i l'important d'aquesta ruta és el patrimoni històric (museus, esglésies, monestirs...) i a més passem per carretera i camins.

Les coses a tenir en compte són, sabates còmodes, diners pels museus i visites guiades, càmara de fotos.

A la ruta estan marcats els principals aparcaments per deixar el cotxe, ja que hi ha trossos en que s'ha d'anar caminant, però tot està molt a prop. Els aparcaments són gratuïts i estan indicats a cada poble.

Cada punt d'interés està definit i explicat de manera entenedora amb imatges respectives , a més a més hi ha informació sobre els preus, horaris i números de telèfon dels museus, monestir, esglésies...
Santa Maria de Gualter és un monestir de l'art medieval català a l'entrada del poble de Gualter, capital del municipi de la Baronia de Rialb (la Noguera). És un monestir construït entre el s. XII-XIII d'estil romànic. El monestir va restar molt temps abandonat i en estat ruïnós, després que fos destruït per una explosió durant la guerra civil espanyola (1938). Actualment, no té vida monàstica però es va restaurar i acull visites guiades. És un edifici declarat bé cultural d'interès nacional. En les següents fotos podem veure com ha quedat el monestir.
Sant Pere de Ponts és una canòniga construïda al s.XII d'estil romànic. Pel que fa a la canònica establerta en aquesta església, Pere de Ponts tenia els pretesos drets d’aquest darrer sobre els canonges i la seva activitat. L’església de Sant Pere i el castell de Ponts foren incendiats i fets volar juntament amb les dependències annexes. Tot i el seu estat ruïnós, el 1931 el lloc fou declarat Monument Nacional. Durant el darrer quart del segle XX es va portar a terme la seva restauració gràcies a l’iniciativa popular.
El Parc Natural de la Roca del Call és una zona de picnic que està a la zona del parc més propera al riu. Consta d'entre 15 i 20 taules i 4 blocs de 4 barbacoes cada un. La tarifa d'ús de la zona de pícnic és de 2,20€ per persona independentment de si utilitzeu la barbacoa o no. El menors de 4 anys no paguen. El parc disposa de 2 blocs de banys, un al costat de la zona de pícnic i l'altre al costat del camp de futbol. El parc té molts jocs infantils, zona de gimnàs, tirolina, camp de futbol...
El castell de Montsonís és construït a l'edat Medieval al s.XX i és d'estil Historicisme. A l'Edat Mitjana el Comte ordena construir una fortalesa, el Castell de Montsonís, per protegir les terres que acabava de conquistar els musulmans i assegurar, així, la repoblació cristiana del territori. El Castell de Montsonís, al costat de la resta de les fortaleses construïdes a la zona per altres comtes, va defensar la frontera entra la ‘Catalunya Vella’ i la ‘Nova’ durant 125 anys, fins a la conquesta definitiva de Lleida l’any 1149. Les visites guiades per a particulars són de: De dilluns a divendres: visites guiades a les 12h i a les 18h Dissabtes: 12, 17, 18 i 19 h. Diumenges: 11, 12,i 13 i 18h I les visites guiades per a grups són tots els dies de la setmana prèvia reserva. Tel. inf. i reserves: 973 40 20 45 973 40 02 65
Dedicada a la Mare de Déu de l’Assumpció. Construïda entre 1967 i 1970.L’edifici actual ocupa el mateix espai que l’últim edifici d’estil neogòtic que s’ederrocà per construir l’actual. La revolta de 1936 va fer estralls en la imatgeria i retaules que vàren ser cremats entre ells destaca el retaule barroc del Roser.
Impulsat per el Dr.Joan Maluquer de Motes, a l’any 1972. El propòsit fundacional del museu contempla la investigació i el treball en els àmbits de la història, l’etnografia, l’arqueologia, l’arxiu, la natura i la geografia. El museu està obert els dissabtes de 17 a 19 hores i els diumenges de 12 a 14. L’entrada és gratuïta.

Hozzászólások

    You can or this trail