-
-
135 m
124 m
0
3,4
6,9
13,79 km

Megtekintve 107 alkalommal, letöltve 2 alkalommal

közel Földijárás, Bács-Kiskun megye (Magyarország)

13. jul 2018.
Udruženje Poželi želju
Petak 13-ti
broj učesnika 97
trasa: okretnica Makova sedmica - jezero Majdan - okretnica Makova sedmica

Po prvi put smo organizovali akciju povodom petka 13-og, odziv iznenađujuće dobar, čak 97 učesnika krenulo je sa okretnice na Makovoj sedmici ka jezeru Majdan sa ciljem da posmatra zalazak sunca iznad jezera.

Hodamo najpre poznatom, markiranom stazom ka Šištaku, skrećemo na stazu koja krivuda i ima nekoliko dina, mnogo atraktivnija od one markirane, obilazimo Šištak i preko livade stižemo do peštanske pruge.

Za put do jezera Majdan biramo najkraću stazu, satnica se mora ispoštovati. Ispoštovalo nas je i sunce, nakon kraćeg perioda oblačnosti po dolasku na jezero sunce je zasijalo punim sjajem. Preostalo je samo da sačekamo 20-ak minuta do momenta kada ono poprimi narandžastu boju i stopi se sa nama na obali ovog izletišta.

Povratak je bio širokim prognom ka Srpskom šoru, nekoliko učesnika je odabralo da ode do okretnice na Srpski šor i dvojkom se vrati kućama dok je većina nastavila ka Makovoj sedmici stazom treking lige. Od peštanske pruge nastavljamo ka Podgorskoj ulici i posle nepunih 14 km u deset minuta pre 22 sata završavamo akciju.

Opšti utisak je da je akcija bila više nego dobra i zanimljiva.
Broad-Leaved Forest
Broad-Leaved Forest
Trail
Podgorska
Unpaved Road
Broad-Leaved Forest

Hozzászólások

    You can or this trail