-
-
1 854 m
370 m
0
52
105
209,18 km

Megtekintve 13827 alkalommal, letöltve 375 alkalommal

közel Gausach, Catalunya (España)

CATALÀ:
Ruta feta amb tres dies, els dies 2, 3 i 4 de juliol del 2009. Dos nits de parada, la 1ª a Bourg d'Oueil i la 2ª Aspet (fora del track de la ruta). Seguim les indicacions i allotjaments oficials pels finals d'etapa, donats per l'empresa que organitza la travessa.
En aquest track hi ha tres modificacions de l'oficial. La 1ª just al principi de la ruta. La baixada des de Vilamós, la fem per sender, molt més interessant i divertida per la BTT, que baixar tot per asfalt fins Bossost. Un curt tram del final, està una mica brut de vegetació.La 2ª és la pujada al Port del Portillon, es fa per la carretera, evitant la llarga volta per pista coneguda per nosaltres i sense interés. La 3ª és l’arribada a Saint Aventin, que la fem guanyant l’alçada per la carretera des del sender, sense fer tomb per la pista i tornar a perdre alçada. La resta de la volta, s'ha seguit l'itinerari oficial facilitat per l'organització de Pedals d’Occitania.
La ruta és interessant ciclista, cultural i visualment. Molt variada, amb tot tipus de trams: senders, pistes i asfalt. Zones característiques dels boscos atlàntics, que cobreixen la cara nord pirinenca. El color verd és el predominant, que junt amb unes temperatures més baixes que les de la vessant sud, ens fan gaudir d’una agradable sensació de frescor, que ens acompanya la major part de la ruta . Discorre per un territori geogràficament bastant humanitzat.Saint Bertrand de Comminges mereix una visita detinguda per la seva interessant vila medieval.
La majoria de senders pels que discorre la ruta són bastant assequibles.També dependrà de les condicions climatològiques, que ho poden complicar en presència d'humitat o pluja, pel lliscants que poden quedar algunes superfícies. Un exemple el tenim en el sender del Foret Domaniale de Gar Cagire, abans de Juzet d'Izaut, molt lliscant i empedrat amb inclinació lateral. Un altre sender complicat és el que comença al Col d'Artigascou, prop de Melles, ens obliga a caminar en alguns trams degut a la presència de grans quantitats de fang barrejat amb defecacions de vaca.
L'empresa organitzadora subministra un llibre de ruta per fer la travessa, però crec que en plena època tecnològica (segle XXI), hauria de facilitar, com a opció, un track oficial per poder-a fer amb GPS. Per obtenir el mallot oficial de la Pedals d'Occitania, s'ha de segellar el road book en una sèrie de controls de pas, vuit en total.
També falla el tema gastronòmic. En els dos llocs on vam fer nit, vàrem degustar la gastronomia local, amb bones quantitats de fibra vegetal i proteines i una manca total d'hidrats de carboni. Molt exquisit, però gens adequat per suplir les necessitats energètiques que requereix un esportista. Alimentació totalment inadequada per poder rendir i sobreviure esportivament en les dures etapes que teníem cada jornada. En conseqüència, és totalment recomanable portar tot tipus de barretes i gels energètics per suplir aquestes deficiències i poder sobreviure a la ruta.


ESPAÑOL:
Ruta hecha en tres días, los días 2, 3 y 4 de julio de 2009. Dos noches de parada, la 1 ª en Bourg d'Oueil y la 2 ª Aspet (fuera del track de la ruta). Seguimos las indicaciones y alojamientos oficiales para los finales de etapa, facilitados por la empresa que organiza la travesía.
En este track hay tres modificaciones del oficial. La 1 ª justo al comienzo de la ruta. La bajada desde Vilamós, la hacemos por sendero, mucho más interesante y divertida para la BTT, que bajar todo por asfalto hasta Bossost. Un corto tramo del final, está un poco sucio de vegetación.La 2 ª es la subida al Puerto del Portillon, se hace por la carretera, evitando la larga vuelta por pista conocida por nosotros y sin interés. La 3 ª es la llegada a Saint Aventin, que la hacemos ganando la altura por la carretera desde el sendero, sin vuelta por la pista y volver a perder altura. El resto de la vuelta, se ha seguido el itinerario oficial facilitado por la organización de Pedals de Occitania.
La ruta es interesante ciclista, cultural y visualmente. Muy variada, con todo tipo de tramos: senderos, pistas y asfalto. Zonas características de los bosques atlánticos, que cubren la cara norte pirenaica. El color verde es el predominante, que junto con unas temperaturas más bajas que las de la vertiente sur, nos hacen disfrutar de una agradable sensación de frescura, que nos acompaña la mayor parte de la ruta. Discurre por un territorio geográficamente bastante humanitzado.Saint Bertrand de Comminges merece una visita detenida por su interesante villa medieval.
La mayoría de senderos por los que discurre la ruta son bastante asequibles.Tambien dependerá de las condiciones climatológicas, que lo pueden complicar en presencia de humedad o lluvia, por deslizantes que pueden quedar algunas superficies. Un ejemplo lo tenemos en el sendero del Foret Domaniale de Gar Cagire, antes de Juzet de Izaut, muy deslizante y empedrado con inclinación lateral. Otro sendero complicado es el que empieza en el Col de Artigascou, cerca de Melles, nos obliga a caminar en algunos tramos debido a la presencia de grandes cantidades de barro mezclado con defecaciones de vaca.
La empresa organizadora suministra un libro de ruta para hacer la travesía, pero creo que en plena época tecnológica (siglo XXI), debería facilitar, como opción, un track oficial para poder hacer con GPS. Para obtener el maillot oficial de la Pedals de Occitania, se debe sellar el road book en una serie de controles de paso, ocho en total.
También falla el tema gastronómico. En los dos lugares donde hicimos noche, pudimos degustar la gastronomía local, con buenas cantidades de fibra vegetal y proteínas y una falta total de hidratos de carbono. Muy exquisito, pero nada adecuado para suplir las necesidades energéticas que requiere un deportista. Alimentación totalmente inadecuada para poder rendir y sobrevivir deportivamente en las duras etapas que teníamos cada jornada. En consecuencia, es totalmente recomendable llevar todo tipo de barritas y geles energéticos para suplir estas deficiencias y poder sobrevivir a la ruta.

7 hozzászólás

 • Lluiscb 2010.06.13.

  Hola tomo nota de tus comentarios para las variaciones que comentas, me parecen de lo más acertadas.
  Muchas gracias

 • Fénykép JuananSJ

  JuananSJ 2013.02.28.

  hola xavi,
  ¿Aquesta ruta és per portar alforges? ¿Tu creus que maig a bona data?
  moltes gràcies

  hola xavi,
  ¿esta ruta es para llevar alforjas? ¿tu crees que mayo en buena fecha?
  Muchas gracias

  Perdona la traducción (utilicé Google) pero me hacía gracia escribirte en Catalán.

 • Fénykép Xavi Deu

  Xavi Deu 2013.02.28.

  Hola,
  Mejor no llevar alforjas, podrian darte problemas en los senderos.
  En mayo igual hay nieve en algun punto. Tendrias que consultarlo con la organizacion.
  Saludos,
  Xavi

 • TATINGA 2013.07.16.

  Bon dia Xavi,

  Per fer amb dos dies on me recomanaries parar el primer???
  Merci

 • Fénykép quimsf

  quimsf 2015.05.13.

  hola, estoy mirando de hacer la pedals de occitania y querria saber si es muy duro hacerla en 3 etapas, ya que mucha gente he visto k la hace en 4 etapas... yo hice pedals de foc en 2 etapas... y nose si hacer esta en 3 o en 4.
  me podirais dar un par de consejos, y lugares donde dormisteis, gracias
  quim

 • Fénykép ari_dragonet

  ari_dragonet 2018.06.07.

  Hola Xavi,

  La vau fer per lliure? A mi m'agradaria fer-la per lliure i portar una mini alforja/motxilla amb alguna muda. Es pot fer així? O millor fer-ho amb l'organització? Aquests corriols que descrius creus que estaran tapats? Ja que fa uns 9 anys que la vas fer...

  Moltes gràcies!

 • Fénykép Xavi Deu

  Xavi Deu 2018.06.07.

  Millor busquis un track més recent.
  La ruta segur estarà en bon estat ja que és utilitzada per l'empresa pedales del mundo de Viella
  Millor no portar l'equipatge per disfrutar dels corriols
  Salut

You can or this trail