dcve

Koordináták 815

Uploaded 2018. augusztus 22.

Recorded augusztus 2018

-
-
19 m
-27 m
0
5,4
11
21,58 km

Megtekintve 146 alkalommal, letöltve 4 alkalommal

közel Besthmen, Overijssel (Nederland)

Begin: Treinstation Ommen Eind: Treinstation Raalte

Langs Regge, de N248 en de Overijsselse Kanalen
De OLDO was een spooronderneming en staat voor Overijsselsche Lokaalspoorweg-Maatschappij Deventer - Ommen. Dit spoor heeft een kort leven gehad in 1935 was het gedaan. Grappig is dat het tracé ten noorden van Raalte er nog helemaal ligt in de vorm van de N248, terwijl ten zuiden van Raalte er niet zoveel meer van over is.
Dit keer dus het noordelijke stuk van af Ommen. Ommen zelf laten we links eigenlijk liggen en we concentreren ons op de aansluiting van het verdwenen spoor. Ommen station is fijn om te beginnen, want er is daar een prachtig terras voor koffie etc. We lopen door een prachtig stuk natuurgebied van de Beneden Regge (van dat riviertje gaan we meer horen).
Eenmaal in Giethmen (daar was de aansluiting) lopen we richting N248. Er loopt in het begin een mooi pad langs, dat later steeds dichter langs de N248 gaat lopen. Al met al een redelijke weg. We verlaten dit tracé voor boerenpaden en lopen langs het massief (nou ja) van de Lemelerberg. Via fietspaden komen we uiteindelijk in Lemelerveld. Het dorp werd bekend om de suikerfabriek, die zich met het destijds nieuwe spoor kon verenigen en natuurlijk met de Overijsselse kanalen. Ze lopen hier met hun drieën, waarvan we de tak naar het zuiden richting Raalte gaan volgen.
Het kanaal is nu meer voor afwatering en kan niet meer bevaren worden. Er lopen mooie paden langs en het is verstandig even goed te kijken welk pad het mooist (onverhard dus) is. Al met al is er zo’n 7,5km langs dat kanaal te gaan. En dat is geen straf.
We komen uiteindelijk in Raalte, waar in augustus het oogstfeest Stoppelhaene aan de gang is. Overal gele vlaggen dus en gezelligheid. Verder is er weinig te doen in raalte, maar het heeft een station met verbinding naar Zwolle en Almelo of met de bus naar Deventer.

View more external

Train stop

001 Station Ommen

Emlékmű

002 IJskelder aan Het Laar

Híd

003 Besthmenerleiding

Folyó

004 Stepstones

Bij hoog water grote passennemen
Folyó

005 Beneden Regge

Intersection

006 Ommen Spoor Giethmen langs de Koedijk

Hier begon de OLDO lijn
Intersection

007 N348 kruist Deventerweg

Intersection

008 Miga's Bergpad

Folyó

009 Tolplaats in Lemelerveld

Híd

010 Bruggen over Overijssels kanaal

Híd

011 Wolthaarsburg

Híd

012 Crismansbrug

Train stop

013 Stationsplein Raalte

Voor Deventer is de bus sneller (Lijn 165) en goedkoper

Hozzászólások

    You can or this trail