-
-
477 m
105 m
0
2,2
4,3
8,63 km

Megtekintve 89 alkalommal, letöltve 4 alkalommal

közel Igueste de Candelaria, Canarias (España)

Middelzware tot zware wandeling in een fraai gebied. Classificatie is deels bepaald door het stijgen via ‘asfalt’. Vinden wij 2x zwaarder dan een ‘normaal’ pad. En in Igueste is het erg steil! gaat vanaf de TF-28 bij Bar Agricola. Daar is zowel een bushalte als voldoende parkeerplaats (in de directe omgeving). Wij gaan – na korte tijd – een onverharde weg/camino op. Wordt weinig belopen maar is nog ‘ouderwets’ belegd met keien. Op het punt waarop wij op de geasfalteerde weg komen tot aan het einde van Igueste vinden wij een vervelend gedeelte van de wandeling. Heel inspannend.
Waypoint Mirador de Igueste is een mooi uitzichtpunt. We volgen nu de Camino Viejo de Can-delaria. We ontkomen er niet aan een aantal barranco’s te nemen. Altijd inspannend. Maken nog een kort uitstapje naar Pasacola, waypoint Pasacola. In Barranco Hondo komen we weer op asfalt maar na korte tijd komen we weer op een onverharde weg en gaan dan weer richting de TF-28. Waar we de geasfalteerde weg in Barranco Hondo verlaten begint – volgens het kaartmateriaal – een onverharde weg. Daarvoor is wel enig fantasie nodig. Moeilijk een pad/weg te onderscheiden. Het lijkt wel of er witte stippen zijn gezet maar dit kunnen ook grensaanduidingen zijn.
De gps is nu onze richtingwijzer. Omdat het gebied vrij goed te belopen is, is dit geen groot pro-bleem. Later wordt het beter en wordt zichtbaar dat er meer gelopen én gemountainbiked wordt. Is een mooi gedeelte van de wandeling. Als we op de TF-28 komen zijn we nog een 1 km van onze eindbestemming verwijderd. Weinig (auto) verkeer maar het is zaak goed op te letten. Een aantal keren zijn we ‘verwisseld’ van zijde van de weg in verband met uitzicht op zowel de omgeving als het mogelijke verkeer.
Bus stop

BusIguesteTF28

14-MRT-17 12:05:54
panoráma

MiradorIgueste

31-MRT-14 8:42:19AM
panoráma

Pasacola

27-MRT-17 13:36:29

1 comment

  • Fénykép Tonyina02

    Tonyina02 2018.12.28.

    I have followed this trail  ellenőrzött  View more

    Fácil de seguir, si vas siguiendo la ruta de otro usuario.

You can or this trail