• Fénykép Balaton
  • Fénykép Balaton
  • Fénykép Balaton
  • Fénykép Balaton
  • Fénykép Balaton
  • Fénykép Balaton

Idõ  4 óra 8 perc

Koordináták 1809

Uploaded 2017. december 10.

Recorded december 2017

-
-
296 m
105 m
0
3,2
6,4
12,9 km

Megtekintve 114 alkalommal, letöltve 8 alkalommal

közel Tisztviselőtelep, Veszprém (Magyarország)

09.12.2017.
Balaton
Zajednička akcija PD Celtis iz Sombora i PK Spartak iz Subotice
broj učesnika 19
organizatori i vodiči Slavko Šmit i Zoran Vukmanov

Negde oko pola 12 stigli smo u Balatonalmadi, mesto na obali Balatona odakle je planirana naša pešačka tura. Meni dobro poznata staza, trasa plavog Balatona koju sam letos prešao celom dužinom od 105 km.

Današnja deonica trebala je da bude duga oko 12 km i da obuhvati uspone na tri vrha na kojima su izgrađeni vidikovci. Početne kilometre hodali smo asfaltnim putem, taman da se malo ugrejemo i uhodamo. Sledi uspon stazom kroz šumu do vidikovca na vrhu Csere hegy.

Prilikom silaska sa ovog vrha u nastavku staze je amfiteatar na otvorenom, zadržavamo se malo i pogledom osmatramo sledeći vrh isped nas na kome se jasno vidi drveni vidikovac izgrađen pre 2 godine na vrhu Somlyo hegy. Nakon pogleda sa vrha spuštamo se do drvenih klupa i stolova u podnožju da malo predahnemo.

Ponovo hodamo malo asfaltnom malo travnatim i zemljanim puitevima i stazama kroz dva manja naselja, Lovas i Paloznak. Kod cesme i Kalvarije na kraju sela Paloznak dogovaramo kojim putem ćemo nastaviti do autobusa. Dogovor je da veći deo grupe ide sa mnom edukativnom stazom "Italijanski rizling" koja ide ispod vrha dok Branimir i Ljubica idu sami na vrh gde je takođe novi vidikovac Endrodi Sandor. Svi se nalazimo zajedno u mestu Csopak na malom parkingu gde dolazi i naš minibus po nas i nastavljamo putovanje u mesto Papa gde smo bili smešteni.
Trail
Közkút.
Olaszrizling Tanösvény (Indító Tábla)
Padok (204)
Kossuth Lajos Utca
Lovas, Elágazás
Balatonalmádi
Wesselényi Strand
Gyalogos Aluljáró
Csere-Hegyi Kilátó (285 M) (285)
Somlyó-Hegyi Kilátó (215 M) (215)

Hozzászólások

    You can or this trail