Letöltés

Hossza

10,18 km

Szintemelkedés

257 m

Nehézségi szint

Könnyû

lefelé

257 m

Max elevation

316 m

Trailrank

34

Min elevation

155 m

Trail type

Loop
  • Fénykép Balaton, Balatonfured
  • Fénykép Balaton, Balatonfured
  • Fénykép Balaton, Balatonfured
  • Fénykép Balaton, Balatonfured
  • Fénykép Balaton, Balatonfured
  • Fénykép Balaton, Balatonfured

Idõ

4 óra 20 perc

Koordináták

1275

Uploaded

2019. július 22.

Recorded

július 2019

Weather Forecast

A great hint to help you choose your outdoor gear and clothing!

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Weather Forecast Weather Forecast
Share
-
-
316 m
155 m
10,18 km

Megtekintve 639 alkalommal, letöltve 22 alkalommal

közel Balatonfüred, Veszprém (Magyarország)

19-20. jul 2019. godine
vikend akcija
Udruženje Poželi želju
broj učesnika 47

Motiv za organizovanje akcije našao sam u lepotama Balatona i okoline, u akcijama Kek Balaton (plavi Balaton) i Kek Badacsony (plavi Badačonj) koje su se održavale u subotu i nedelju 20. i 21. jula. Interesovanje je bilo veliko, uz manje poteškoće uspeo sam pronaći adekvatan smeštaj za pristojan novac u mestu Sumeg na nekih pola sata vožnje od jezera. I samo mesto Sumeg je imalo ponešto da pokaže, tako da je izbor bio odličan (moje (ne)skromno mišljenje).

Ideja mi je bila da u subotu pešačimo jednom stazom po mom izboru u okolini Balatonfureda, posle pešačenja da nastavimo do Sumega na noćenje a da u nedelju ujutro učestvujemo na akciji Kek Badacsony. Po dolasku u Balatonfured uz manje muke pronalazimo parking za naš autobus i krećemo na pešačenje. Cilj je bila dolina potoka Kološka. Na sve to nadovezuje se i deo staze plavog Balatona i uspon na vrh Tamas hegy sa vidikovcem Jokai i prelepim pogledom na Balatonfured. Opet moje (ne)skromno mišljenje je da sam izabrao dobru stazu. Bilja nas je napustila i krenula na akciju Kek Balaton 60 čiji je start bio u Balatonfuredu a cilj u Badacsonylabdihegyu, mestu gde je nama sutradan start i cilj akcije Kek Badacsony.

Naravno, evocirao sam uspomene na prolazak ovom stazom pre 2 godine u okviru akcije Kek Balaton 100, akcije na kojoj sam prvi i jedini put u životu pešačio preko 100 km. Sigurno je da ću se uvek kada budem prolazio plavom markacijom oko Balatona prisećati tih trenutaka.

Po zvaršetku pešačenja seli smo u bus i posle sat vremena stigli u mesto Sumeg i naš smeštaj u Kovako kampu. Velika većina nas je prošetala do centra, oko 5-6 km u oba pravca, posetila tvrđavu koja je na vrhu brda u samom centru Sumega. Ja, nažalost za to nisam imao vremena, uteha mi je samo pogled sa spoljne strane i obilazak centra gradića, biće još prilike da se ovde vratimo.

U nedelju smo po planu pešačili stazom plavog Badačonja. Odabrali smo stazu od 11 km, računali smo na to da nam posle pešačenja ostane vremena i za kupanje i boravak na obali jezera. Kada se nešto dobro isplanira onda se to i ostvari. Staza je bila zanimljiva, iako tih 11 km ne deluje kao nešto teško ipak nije bilo ni lako, poznati su mi bili usponi na vrhove Badačonja sa jedne akcije na kojoj sam bio pre 6, 7 godina, kratki ali vrlo strmi pa deluje da nikada nećemo stići na vrh. Naravno da smo svi stigli i uspešno prešli stazu.

Vreme do polaska kući smo iskoristili svako na svoj način, već kako ja to i preferiram kada nešto organizujem, za sve ima vremena. Ako se ja pitam ja ću i sledeće godine biti na ovom mestu trećeg vikenda jula meseca.
Waypoint

Balatonfured, park iza pijace, start pesacenja

Gyalogút
Waypoint

Koloska volgy, dolina Koloska potoka

Gyalogút
Waypoint

market Spar

Spar
Waypoint

parknig kod pijace, kraj pesacenja

Cesta
Waypoint

pecina, Lóczy-Barlang

Lóczy-Barlang (189)
Waypoint

plava staza

Kék Kiemelõ
Waypoint

staza preko livade

Szekérút
Waypoint

sumska staza

Lombhullató Erdõ
Waypoint

vidikovac Jókai-Kilátó

Jókai-Kilátó
Waypoint

vikovac kod krsta

Kereszt
Waypoint

vrh Tamás-Hegy (317 m)

Tamás-Hegy (317)

Hozzászólások

    You can or this trail