gabypepi

Koordináták 1668

Uploaded 2015. február 7.

-
-
1 223 m
580 m
0
3,7
7,4
14,74 km

Megtekintve 1467 alkalommal, letöltve 25 alkalommal

közel Sant Vicenç de Torelló, Catalunya (España)

Tornem a Bellmunt, aquesta vegada per la banda de Sant Pere de Torelló en un espectacular i atractiu recorregut circular, que puja al santuari de Bellmunt pel PR-C-45. Pel camí, farem visita a l'ermita de Sant Roc, per després pujar en fort desnivell al santuari, una vegada recobrades forces, tombar cap al sud per fer la bonica Serra Grenyada, per després baixar per la Carena de l'Hostal fins a tornar a Sant Pere de Torelló. Nosaltres hem tingut neu a tota la part alta del recorregut, en el que ha sigut un paisatge molt bonic, però que ens hi ha frenat una mica, per por a les relliscades. Un itinerari molt recomanable per les espectaculars vistes.

http://deosona.blogspot.com.es/2015/02/bellmunt-per-sant-pere-de-torello-i-la.html

Sant Pere de Torelló
Sortim a (-4 graus) de temperatura de l'aparcament a prop de la església, justament on és l’escultura de la dona tornera. Aquesta vol ser una reproducció de la feina que feien les dones a les torneries. Habitualment les dones carregaven els coves plens amb les peces que s’havien fet i els buidaven dins uns recipients que després de donar voltes acabaven per deixar les peces prou polides.

ITINERARI: SANT PERE DE TORELLÓ (APARCAMENT) - FONTDEVILA - SANT ROC - EL SERRAT DE NESPLA - COLLET DE FONT XECA - SANTUARI - BELLMUNT - COLLET DE ALADES - PUIG DE LA SERRAGRENYADA - COLLET DE BAUME DE MIGÓ - COLLET DE DUEC - FONT - CARENA L'HOSTAL - COLL DE PEDRONET - DEPOSIT - EL PEDRÓ - FONT DEL PINYOL - SANT PERE DE TORELLÓ (APARCAMENT)

TEMPS : 6 HORES (AMB NEU)

DISTANCIA: 14,70 KMS.

LLOCS DE INTERES:

ERMITA DE SANT ROC

La petita ermita de Sant Roc està situada sobre un petit cim i roquissar a 730 m d'altitud, i molt a prop de la casa de pagès El Serrat. L'edificació data del segle XVII, i va ser construïda com a vot contra la pesta. Té molta devoció i tradició.

SANTUARI DE BELLMUNT

Al segle XI, el comte de Besalú, Bernat I de Besalú, cedeix el castell de sa Reganyada que segurament tenia una capella, situat al mateix lloc al seu fill Guillem. És la primera menció d'una construcció, les restes de la qual encara es troben enfront del santuari actual, i que formava part d'una línia defensiva que comprenia els castells de Sa Reganyada, Curull i Besora.
El castell va ser abandonat una vegada va perdre el seu valor estratègic i el 1240 es fa menció per primera vegada d'un santuari, encara que el 1219 es té notícia d'una capella dedicada a la Mare de Déu de Bellmunt (Beatae Mariae de Pulchro Monte). El 1392 es parla per primera vegada d'eremites que fan col•ectes; el 1554 celebren una missa cada diumenge i el 1557 s'amplia la capella i es fa un habitatge per l'ermità i un alberg. Amb els temps pateix diverses profanacions (1822, 1835 i 1936) i estralls pel temps meteorològic com caiguda de llamps, fins que el 1982 la Diputació de Barcelona emprèn les reformes que han donat lloc a l'actual santuari, hostal i restaurant. La inauguració de les reformes va tenir lloc el 16 d'abril de 1990, i a l'acte van ser presents el llavors bisbe de Vic Josep Maria Guix i Farreres i el diputat Jordi Laboria i Martorell.

View more external

Waypoint

AJUNTAMENT

Waypoint

SANT PERE

Waypoint

SANT ROC

Waypoint

FONTDEVILA

Waypoint

EL SERRAT DE NESPLA

Waypoint

COLLET DE FONT DE XECA

Waypoint

MARE DE DÉU DE BELLMUNT

Waypoint

FONT DE SANT MARC

Waypoint

BELLMUNT

Waypoint

COLLET DE LES ALADES

Waypoint

LES ANTENES

Waypoint

PUIG DE SERRAGRENYADA

Waypoint

COLLET DE LA BALMA DE MIGÓ

Waypoint

COLL DE DUEC

Waypoint

FONT

Waypoint

CAMÍ DE BELLMUNT

Waypoint

CAMÍ DE LES PEDROSES

Waypoint

MAS PEDROSES

Waypoint

COMES

Waypoint

COLL DE PEDRONET

Waypoint

DEPOSIT

Waypoint

EL PEDRONET

Waypoint

FONT DEL PINYOL

Waypoint

EL CASAL

Waypoint

APARCAMENT

Waypoint

COLL DE L'HOSTAL DEL MAL GOVERN

Waypoint

PEDRÓ DE MONTSERRAT

Waypoint

COLLET DEL CABRIT

Waypoint

SERRA GRENYADA

Hozzászólások

    You can or this trail