-
-
109 m
45 m
0
6,0
12
24,07 km

Megtekintve 1402 alkalommal, letöltve 37 alkalommal

közel Den Teut, Flanders (Belgique)

Centraal in Limburg strekt zich een uitzonderlijk vijvergebied uit"De Wijers".
In dit gebied bevinden zich meer dan 1000 vijvers en is er een lange afstandswandeling uitgezet van 76 km verspreid over de gemeenten Diepenbeek, Genk, Hasselt, Heusden - Zolder, Houthalen - Helchteren, Lummen en Zonhoven.
Deze wandeling kan je ook opsplitsen in 4 lussen.
Dit is de 3de lus van de wandeling met start in Zonhoven(Waard) op de parking aan het einde van de Donderslagseweg.
De wandeling loopt langs de parking en wij gaan in de richting van Meulenberg waar we na enkele honderden meters de brug over de snelweg nemen om vervolgens langs de Genaderse watermolen gaan en even verder gaan we door de weide naar de bossen. Door de mooie bossen gaan we verder naar Kelchterhoef waar we over een vlonder door de vijver wandelen met zicht op Hoeve Mieneke eneven verder komen we aan Hoeve Jan waar we onze eerste rustpauze nemen met een lekkere tas koffie. We vervolgen onze weg en maken nog een mooie lus langs vijvers en door de bossen om zo aan de Abdijhoeve(pauze mogelijkheid) te komen. Hier wandelen we de kastanjedreef in en wandelen zo verder naar de Bosberg(3de pauzemogelijkheid in Kelchterhoef). Na de Bosberg steken we de weg over en gaan de Ten Haagdoornheide op. We lopen eerst langs de gebouwen van de golfclub om vervolgens door de mooie purpere heide te wandelen. Zeker nu, eind augustus, staat de heide mooi in bloei. We blijven door de heide wandelen tot we in Hengelhoef komen. Net voor het kasteel Engelhoef wandelen we door de prachtig dal van de Roosterbeek, één van de voedingsbeken van de Wijers.
We wandelen naar het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap vzw en nemen hier even pauze op het terras onder de mooie lindeboom.
Hier ging het even mis met de afpijling van de wandeling(hebben dit gemeld) en zijn we terug over het fietspad gegaan verder in de richting van Winterslag om zo onder de snelweg door te gaan en volgen we het fietspad tot we rechts onder de brug door naar het natuurgebied van de Teut kunnen wandelen.
We wandelen verder door de bossen, heide en vijvers tot we naar links onder de brug van het fietspad(tramspoor) door kunnen en gaan dan verder naar onze 3de en laatste pauze die we nemen op het terras van de cafetaria van de camping Holsteenbron. Na de pauze vervolgen we de route tot we enkele honderden meters verder de afkorting(gele pijl) krijgen en we volgen deze tot op het hoogste punt van de Teut om vervolgens af te dalen en etrug aan de parking te komen waar we vertrokken zijn.
Deze lus is zeker de moeite waard om te lopen en zeker nu de heide in bloei staat.

Hozzászólások

    You can or this trail