Idõ  egy óra 40 perc

Koordináták 1373

Uploaded 2019. szeptember 4.

Recorded szeptember 2019

-
-
1 065 m
873 m
0
1,3
2,5
5,04 km

Megtekintve 230 alkalommal, letöltve 20 alkalommal

közel Montoro de Mezquita, Aragón (España)

(Traducción a Castellano más abajo)

Fantástica excursió que combina dos trams ben diferents, de forma que si voleu, especialment si aneu amb nens, podeu fer només el tram del riu, que no té cap dificultat i us ho passareu en gran, remuntant un tros del riu Guadalope per tot un conjunt de passarel·les de fusta amb que s'ha equipat el recorregut per fer-lo accessible.
L'altre tram és la pujada fins el Mirador de Valloré, que la veritat és que es fa una mica dura pel desnivell i pels trams finals amb cables i grapes per ajudar-nos, però que si us hi animeu, no us en penedireu, perqué cal dir que les vistes valen molt la pena.

El comencament de la ruta és a Montoro de Mezquita, un petit poblet perdut de la comarca del Maestrazgo de Teruel. A l'entrada del mateix veurem un cartell que ens porta a una gran esplanada que serveix d'aparcament de vehicles.

Travessem els carrers del poble, per anar a sortir per l'altra banda, i deixem l'entorn de cases per una caminet asfaltat que de seguida es converteix en corriol pedregós, ja encarats cap a unes increibles parets de pedra que ens contemplen a la nostra esquerra i al davant.

Pujarem un curt tram i ens trobarem amb un cartell que, de seguir a l'esquerra ens porta en pujada al Mirador de Valloré i a la dreta, en baixada cap als Estrechos de Valloré. Nosaltres, en primer lloc, vam anar a visitar els Estrechos de Valloré, als quals arribem després de baixar fins a l'alçada del riu i seguir un còmode corriol que ens apropa al punt on trobem les primeres passarel·les de fusta.

Aquestes passarel·les, estan colocades a una alçada no gaire alta, i per tant jo penso que no hauria de patir ningú per passar-les. Més que res, és diversió i paissatge el que hi trobareu. Un cop passat el primer tram de passarel·les, seguim un trosset de camí i anem a parar a una escala que ens puja fins al segon tram de passarel·les, que va a parar a un punt on trobem grans roques que podem pujar per anar a trobar un petit corriol planer que ens apropa fins al final del tram que ressegueix el curs del riu, just davant del Pozo Valloré, un pou d'aigua perfecte per al bany entre grans parets de pedra.

El retorn del tram del riu el fem per el mateix camí fins la cruïlla de cartells que us havia dit abans, i aquí aquest cop tirem amunt cap a la paret, sempre seguint les marques groga i blanca de PR. El camí s'enfila de valent tot apropant-se a la paret, punt on no seria extrany que hi trobéssiu cabres, i un cop allà comença uns durs tram de pujada per pedra ( i també algun petit tram de baixada ), en que trobarem cables d'acer per poder ajudar-nos en les grimpades i desgrimpades que haurem de fer.

Després d'aquest tram, arribem a un punt on les marques giren a l'esquerra en un pas força vertical en que trobarem unes quantes grapes per ajudar-nos a pujar ( i després sobretot a baixar ) fins a una carena on ja trobem el corriol final d'accés al Mirador de Valloré, on se'ns obren vistes cap arreu, en un entorn que és un regal per a la vista.

Ara, ja només ens queda desfer el camí fins a Montoro de Mezquita, anant amb força compte en els trams més tècnics, que cal dir que tampoc són especialment complicats, ja que no són massa aeris, i els elements artificials, són normalment un ajut, més que una necessitat.

Nota: diria que el desnivell que surt a la ruta no és correcte, amb Garmin i Strava em marcava uns 280 metres de desnivell i no 460 com surt aquí a Wikiloc.

------------------------------------------------------

Fantástica excursión que combina dos tramos muy diferentes, de forma que si se desea, especialmente si vais con niños, puede hacerse solo el tramo del río, que no tiene ninguna dificultad y lo pasaréis en grande, remontando un trozo del río Guadalupe por todo un conjunto de pasarelas de madera con que se ha equipado el recorrido para hacerlo accesible.

El otro tramo es la subida hasta el Mirador de Valloré, que la verdad es que se hace un poco dura por el desnivel y los tramos finales con cables y grapas para ayudarnos, pero que si os animáis, no os vais a arrepentir, porque hay que decir que las vistas valen mucho la pena.

El comienzo de la ruta es en Montoro de Mezquita, un pequeño pueblo de la comarca del Maestrazgo de Teruel. A la entrada del mismo veremos un cartel que nos lleva a una gran explanada que sirve de aparcamiento de vehículos.

Cruzamos las calles del pueblo, para ir a salir por el otro lado, y dejamos el entorno de casas por una camino asfaltado que enseguida se convierte en sendero pedregoso, ya encarados hacia unas increíbles paredes de piedra que nos contemplan a nuestra izquierda y delante.

Subiremos un corto tramo y nos encontraremos con un cartel que, de seguir a la izquierda nos lleva en subida al Mirador de Valloré y a la derecha, en bajada hacia los Estrechos de Valloré. Nosotros, en primer lugar, fuimos a visitar los Estrechos de Valloré, a los que llegamos después de bajar hasta la altura del río y seguir un cómodo sendero que nos acerca al punto donde encontramos las primeras pasarelas de madera.

Estas pasarelas, están colocadas a una altura no muy alta, y por lo tanto yo pienso que no debería sufrir nadie para pasarlas. Más que nada, es diversión y paisaje lo que encontrareis. Una vez pasado el primer tramo de pasarelas, seguimos un trocito de camino y llegamos a una escala que nos sube hasta el segundo tramo de pasarelas, que va a parar a un punto donde encontramos grandes rocas que podemos subir para ir a encontrar un pequeño sendero llano que nos acerca hasta el final del tramo que sigue el curso del río, justo delante del Pozo Valloré, un pozo de agua perfecto para el baño entre grandes paredes de piedra.

El regreso del tramo del río lo hacemos por el mismo camino hasta el cruce de carteles que os había dicho antes, y aquí esta vez tiramos arriba hacia la pared, siempre siguiendo las marcas amarilla y blanca de PR. El camino sube duro acercándose a la pared, punto donde no sería raro que encontraseis cabras, y una vez allí comienzan unos duros tramos de subida por piedra (y también algún pequeño tramo de bajada), en que encontraremos cables de acero para poder ayudarnos en las trepadas y destrepes que tendremos que hacer.

Después de este tramo, llegamos a un punto donde las marcas giran a la izquierda en un paso bastante vertical en que encontraremos varias grapas para ayudarnos a subir (y después sobre todo a bajar) hasta una cresta donde ya encontramos el sendero final de acceso al Mirador de Valloré, donde se abren vistas hacia todas partes, en un entorno que es un regalo para la vista.

Ahora, ya sólo nos queda deshacer el camino hasta Montoro de Mezquita, yendo con bastante precaución en los tramos más técnicos, que hay que decir que tampoco son especialmente complicados, ya que no son demasiado aéreos, y los elementos artificiales, son normalmente una ayuda , más que una necesidad.

Nota: diría que el desnivel que sale a la ruta no es correcto, con Garmin y Strava me marcaba unos 280 metros de desnivel y no 460 como sale aquí en Wikiloc.
parkoló

Aparcamiento Montoro de Mezquita

Park

Parque

Intersection

Cruce Pasarelas o Mirador de Valloré

Waypoint

Pozo Valloré

panoráma

Mirador de Valloré

Waypoint

Tramo grimpada con cables

Waypoint

Tramo grimpada con grapas

Intersection

Desvío Montoro por los huertos

Waypoint

Inicio tramos pasarelas

Waypoint

Fin tramos pasarelas

Hozzászólások

    You can or this trail