locoloco

Moving time  2 óra 37 perc

Idõ  3 óra 5 perc

Koordináták 2383

Uploaded 2018. december 19.

Recorded december 2018

-
-
8 m
-3 m
0
3,5
7,0
13,9 km

Megtekintve 297 alkalommal, letöltve 12 alkalommal

közel Hoek van Holland, Zuid-Holland (Nederland)

Hoek van Holland moet het vooral van zijn ligging hebben: aan de Nieuwe Waterweg en vlakbij een prachtig breed strand. Zoals het mooi wordt beschreven in de cultuurhistorische verkenning: "In Hoek van Holland komen totaal verschillende werelden en sferen op een bijna onwerkelijke manier samen: een relatief kleinschalig dorp ingebed tussen de grootschalige landschappen van het Westland in het noorden, de polders in het oosten, Europoort in het zuiden en de zee in het westen."

In deze wandeling combineren we de Nieuwe Waterweg en het strand met een verrassend aardige route door een stukje kassengebied van het Westland. Het allerlaatste stukje van de wandeling zou eigenlijk ter hoogte van de twee torens over de dijk moeten lopen. Helaas was dat nu afgesloten wegens werkzaamheden en moesten we binnendoor.

Praktisch
*Parkeren bij het startpunt op het parkeerterrein bij de Albert Heijn met adres : Pastoor Onderwaterhof, 3151 AW Hoek van Holland. Let op: parkeer niet in het gedeelte met de blauwe vakken!
*Het startpunt ligt naast de toekomstige metrohalte Hoek van Holland Haven. Hopelijk voorjaar 2019 gaat de metro rijden.
*Onderweg alleen horeca op het eerste deel van de wandeling; misschien toch wat te drinken meenemen voor onderweg.
fénykép

De Hoekse Vogel

Op 10 prominente locaties in Hoek van Holland staan meerpalen met een bijzondere cultuurhistorische waarde. Deze palen zijn afkomstig uit de oude Berghaven en dreigden ten gevolge van de grondige renovatie in 2014 verloren te gaan. De (voormalige) deelgemeente heeft samen met Rijkswaterstaat de handen ineengeslagen en zo deze “Meerpalenroute” met daarop “de Hoekse Vogel” gerealiseerd. De Hoekse Vogel is een groot object van roestvrij plaatstaal met een ruimtelijke vormgeving. Het zicht op de vogel is van alle kanten spannend en alle weersomstandigheden kunnen deze spanning beïnvloeden waardoor de schaduw van de vogel geen moment hetzelfde zal zijn! De Hoekse Vogel is een ontwerp van José Knippenberg-Fronen, een kunstenares uit Hoek van Holland.
fénykép

Hoek van Holland Berghaven

fénykép

Haven weg?

fénykép

Monument voor de Joodse kindertransporten, op de vlucht voor de Nazi's.

fénykép

Overzijde Nieuwe Waterweg: de Maasvlakte Rotterdam

fénykép

Atlantikwall Museum

fénykép

Oppassen voor natte voeten!

fénykép

Op het hoekje

fénykép

Onderweg op het strand

fénykép

Geweldige luchten en leegte

fénykép

Fotograferen

fénykép

Hier verlaten we het strand

fénykép

Hier lukte het om het water tegen te houden

fénykép

Binnenmeertje

fénykép

Nieuwlandse Molenpad tussen de kassen

fénykép

Nieuwlandse Molenpad tussen de kassen

fénykép

De Nieuwlandse Molen

fénykép

De Nieuwlandse Molen

fénykép

Zicht vanaf het bankje

fénykép

De Stena Line

fénykép

Vroeg donker in december

Hozzászólások

    You can or this trail