LucT

Idõ  4 óra 35 perc

Koordináták 2674

Uploaded 2017. augusztus 8.

Recorded július 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
16 m
3 m
0
3,8
7,7
15,39 km

Megtekintve 1344 alkalommal, letöltve 45 alkalommal

közel Keerbergen, Flanders (Belgique)

Zondag 16 juli 2017 wandelden we de Brabantse Kempentocht van Wandelsportvereniging De Kadodders uit Sint-Katelijne-Waver.
Vertrekpunt was parochiezaal Berk en Brem in de Sint-Michielsstraat te Keerbergen voor een aangename wandeling door natuurgebied Broekelei en de Dijlevallei in en rond Keerbergen, Rijmenam en Haacht.

Eerst een stukje door de Oudstrijderslaan en achter Hof Van Craynbergh linksaf het paadje naar de Broekelei. Een tienduizend jaar oude fossiele Dijlemeander ligt aan de basis van dit mooie natuurgebied ten westen van de Keerbergse dorpskom: een gevarieerd landschap met vijvers, sloten, loof- en dennenbos en hooilanden afgezet met knotwilgenrijen.

In de wijk Duivenbergen nemen we de Spuibeekweg, die ons langs het driekoppige 'boom-standbeeld' (zie foto) aan het geboortebos naar de Brughoevestraat en de Kiekshamlei achter de industriezone, richting Rijmenan brengt.

Langs Stationsplein gaat het naar de St-Elooisweg die we linksaf volgen. Langs de kant van de weg zien we Bunker "Ry 3" van de antitank centrumverdediging op de KW-Linie (zie foto). De KW-linie is een verdedigingslijn die net voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd werd om België te beschermen tegen een Duitse inval. De linie bestond uit meer dan 400 bunkers en liep dwars door België, van Koningshooikt tot Waver. Vandaar de naam KW-linie.

In de basisschool van Rijmenan, in de Kloosterstraat, konden we even uitblazen voor we langs de Geitenberg en de Hoogstraat naar de Brugstraat trokken. Die brecht ons over de Dijle waar we aansloten op de GR128 Dijleland. Na 500m slaan we achter het domein van kasteel Hollaken (dat we niet te zien kregen) linksaf naar de Binnebeek. Even linksaf langs de beek en dan door een bebost strookje naar de oevers van de Dijle.

Na 350m stroomopwaarts ruilen we de Dijle in voor een oude afgesneden rivier-arm, komen we ook nog voorbij bunker P 35 van de 2e verdedigingslijn van de KW-Linie. (zie foto)

Langs Hoogdonk wandelen we richting Haacht, steken nog eens de Binnebeek over naar de Puttekomheide voor een rondje over de Melkerijweg en de Vijversweg waar in zaal De Kram een tweede rustpost was ingericht. Terug op de Puttekomheide volgen we Keerbergenbroek naar Koekelberg en uiteindelijk terug langs Puttekomheide naar de Hansbrugweg.

De oude Hansbrengt brengt ons terug op de noordelijke Dijle-oever. We volgen een stukje stroomafwaarts de Pater Damiaandijk en dalen van de dijk af, door een klein natuurgebiedje, naar de Kwiksaartweg en dan linksaf de Dijlestraat in.

Voorbij de begraafplaats en wat verder rechtsaf, langs de tennisterreinen, naar een donker begroeide holle weg die terug naar de Broekeleistraat loopt. Links op de volgende T-splitsing zijn we dan weer op de Oudstrijderslaan waar we vertrokken.
Waypoint

Basisschool Rijmenan

Folyó

Binnebeek.

Folyó

Binnebeek

Panoráma

Berk en Brem parochiezaal

Panoráma

bospad in Broekelei

Panoráma

Broekelei

Panoráma

Geboortebos aan Spuibeekweg

Geboortebos in de Spuibeekweg (geboortejaren 1997-2009)
Panoráma

achtermuur industriezone

Panoráma

Karel Jonkheere tuin

Panoráma

Bunker Ry 3 KW-Linie

Bunker Ry 3 KW-Linie Type: verdediging antitankcentrum Gemeente: Rijmenam De KW-linie is één van de verdedigingslijnen die net voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd werden om België te beschermen tegen een Duitse inval. De linie bestond uit meer dan 400 bunkers en liep dwars door België, van Koningshooikt tot Waver. Vandaar de naam KW-linie.
Panoráma

Geitenberg

Panoráma

St-Eloy kapel

Kapel gelegen in een omhaagd perkje, op de hoek van de Amerstraat. In 1986 heropgebouwde, bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder licht geknikt zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien), ter vervanging van de gecementeerde, gelijkaardige kapel van 1826, zie de arduinen gevelplaten in achtergevel: links met vermelding TLBM 1826, rechts met aanduiding herbouwd 1986. Bij de aanleg van een nieuwe brug over de Dijle, moest de kapel immers verplaatst worden. Spitsboogdeur van glas en ijzer in zandstenen omlijsting met imposten.
Panoráma

Dijle vanop de Hollakenbrug

Panoráma

Reigers

Panoráma

bosje langs de Binnebeek

Panoráma

tussen Binnebeek en Dijle

Panoráma

jaagpad Dijle

Panoráma

Bunker P 35 KW-Linie

Bunker P 35 van de KW-Linie Type: verdediging 2e lijn Gemeente: Haacht De KW-linie is één van de verdedigingslijnen die net voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd werden om België te beschermen tegen een Duitse inval. De linie bestond uit meer dan 400 bunkers en liep dwars door België, van Koningshooikt tot Waver. Vandaar de naam KW-linie.
Panoráma

Hoogdonk

Panoráma

Hoogdonk

Panoráma

Kruispunt Puttekomheide

Panoráma

langs de Vijverweg

Panoráma

Keerbergenbroek

Panoráma

Koekelberg

Panoráma

Puttekomheide

Panoráma

Puttekomheide

Panoráma

Binnebeek aan de Hansbrugweg

Panoráma

Binnebeek

Panoráma

Hansbrug

De Hansbrug uit 1892, gerenoveerd in 2004
Panoráma

Pater Damiaandijk

Panoráma

Tussen Dijle en Kwikstaartweg

Panoráma

Kerkhof Keerbergen

Panoráma

Tennis achtter de Dijlestraat

Panoráma

Holleweg, rand van Broekelei

Waypoint

gr128 Dijleland

HOLLAKENBAAN
Waypoint

Hansbrugweg

Waypoint

Hoogdonk

Waypoint

Kasteel Hollaken

Kasteel Hollaken Hollakenbaan 7 2820, Rijmenam, Antwerpen, BEL
Picnic

Parochiezaal Berk en Brem

Vallási helyszín

Sint-Michiels kerk

Sint-Michiel Oudstrijderslaan 53 3140, Keerbergen, Vlaams-Brabant, BEL
Waypoint

Spuibeekweg

Waypoint

Tennis

sport 3140, Keerbergen, Vlaams-Brabant, BEL
Picnic

Zaal De Kram

2 hozzászólás

 • Fénykép S.Ermelondus

  S.Ermelondus 2020.11.15.

  I have followed this trail  ellenőrzött  View more

  Leuke gevarieerde wandeling

 • Fénykép LucT

  LucT 2020.11.15.

  Bedankt voor je reactie!

You can or this trail