-
-
1 057 m
604 m
0
1,8
3,7
7,34 km

Megtekintve 388 alkalommal, letöltve 10 alkalommal

közel Sant Privat d'en Bas, Catalunya (España)

Pla d'en Xurri – Les Escales – Salt de Sallent – Cami dels Matxos – Pla d'en Xurri.

Aproximació: Pla d'en Xurri (Sant Privat d'en Bas)

0h 00 min Pla d'en Xurri (621). Des del Pla d'en Xurri seguim la pista per la que hem arribat en la mateixa direcció que portàvem. Deixem a mà esquerra una pista ampla que es dirigeix cap a Can Bonavia i Can Turó. Pocs metres més endavant trobem una cadena que impedeix el pas dels vehicles. Seguim recte per la pista i pocs metres més endavant trobem una nova cruïlla on arriba el camí pel que farem el retorn de l'itinerari. Nosaltres seguim per la dreta. Avancem remuntant el torrent fins quasi el mateix peu del salt de Sallent . Travessem la riera de Sallent a gual, per unes amples roques (54 min) i ens enfilem pel camí de les Escales que salva un fort desnivell fins arribar a la part superior de la cinglera. Esglaons de roca i troncs clavats a la paret i passamans de cordes fixes ens ajudaran a superar els trams més complicats Un cop a dalt trobem una tanca metàl·lica i un rètol indicatiu.

1h 37min Tanca Dalt del cingle (1029). Deixem un sender que marxa en direcció oest i davallem suaument en direcció sud-oest resseguint el cingle fins al Salt de Sallent (8 min). Impressionants vistes de la Vall d'en Bas. Travessem la riera i avancem resseguint la cinglera fins arribar a una zona planera. Traves¬sant aquests plans el sender desemboca a una pista més ample que seguim cap a l'esquerra em direcció S fins que trobem una desviació a l'esquerra amb un pal indicador.

2h 00min Camí dels Matxos (1046). Aquí comença el camí dels Matxos, que prenem avall. Es tracta d'un camí molt dret però empedrat per a pas d'animals de ferradura. Arribarem primer a la esponerosa raconada que forma el Torrent dels Xerrics (22 min) i seguin avall ignorant desviacions a dreta i a esquerra (no n'hi ha gaires) arribarem al final del nostre recorregut.

3h 12min Pla d'en Xurri (621). Final de trajecte.
Waypoint

Cami dels Matxos

Waypoint

Pla d'en Xurri

Waypoint

Riera Sallent (INF)

Waypoint

Riera Sallent (SUP)

Waypoint

Tanca (Dalt del cingle)

Waypoint

Torrent dels Xerrics

1 comment

  • Fénykép Manel_49

    Manel_49 2016.03.18.

    I have followed this trail  View more

    Matinal molt agradable. El Salt del Sallent amb aigua impressionant.

You can or this trail