Letöltés

Szintemelkedés

1 367 m

Nehézségi szint

Nehéz

lefelé

1 643 m

Max elevation

1 417 m

Trailrank

21

Min elevation

719 m

Trail type

One Way

Idõ

5 óra 32 perc

Koordináták

887

Uploaded

2021. június 8.

Recorded

június 2021
Be the first to clap
Share
-
-
1 417 m
719 m
30,07 km

Megtekintve 74 alkalommal, letöltve 4 alkalommal

közel les Salines, Catalunya (España)

Descripció en català.
Sortim del refugi per la pista en direcció a la cova de les Salines. Abans d’arribar-hi agafem el camí a la dreta i, de pujada, arribem fins a la collada dels Pous. Travessem a l’altra banda, d’on surt a l'esquerra un camí marcat en groc pel bell mig de la fageda fins arribar a dalt del pic Moixer. Seguim la carena en direcció ponent, tot passant a la vora del roc Comptador i del roc de Fraussa. Baixem fins passar sota el roc de la Campana, on passem al vessant sud poca estona per retornar al vessant nord i, per carena i en baixada, arribar al coll de la Dona Morta, on hi ha el menhir del mateix nom. Seguim per la carena fins arribar al coll Perilló; aquí agafem la pista cap a la dreta i anem pel vessant sud. En un revolt a l’esquerra, enmig d’uns pins, agafem una petita drecera que ens duu fins al coll del Faig. Seguim la pista que sempre va per la carena fins al coll Pregon, pugem al Puig Boixer i baixem al corral de la Falguerona, on travessem un tancat i, tot passant a la vora d’una bassa, agafem la pista de la dreta, que en una lleu pujada ens portarà fins a la pista principal, que seguim a l’esquerra; a la dreta va cap el coll de la Nentilla. Quan arribem a un revolt molt marcat a la dreta, a l’esquerra surt el camí (pal indicador) que ens porta directament a Costoja. Creuem tot el poble i anem fins al cementiri. Al cap de poc surt a la dreta una pista amb el rètol de Villaroja, que seguirem, tot descartant les pistes que surten a la dreta. Arribarem fins al pla Castanyer, anirem a l’esquerra per pista i al cap de poc agafarem la que va a la dreta; en un revolt a l’esquerra agafarem també la pista que va cap a la dreta, per arribar al camí que ens porta fins a l’Hostal de la Muga (ruïnes). Agafem la pista que baixa a l’esquerra i creuem el riu Muga. Al cap de poc agafem en un prat el camí que surt a la dreta i passa per l’església de St. Corneli i creuem el còrrec. El camí desemboca en una pista que seguim a l’esquerra. Al cap de poc trobem altra vegada el camí a l’esquerra (pal indicador), el seguim i, tot passant pel coll del Prior i la creu d’en Miquelet, arribem a la pista i anem a l’esquerra per arribar al prat de Creu de Principi.
Seguim la pista principal fins al coll de Principi i el coll de Bassegoda. Un cop passat aquest trobem a l’esquerra el camí que ens porta directament al refugi del Bassegoda.

Podeu contactar amb el Mariano guarda del refugi 937075345

Descripción en catellano.
Salimos del refugio por la pista en dirección a la cueva de Les Salines. Antes de llegar cogeremos un camino que sube hacia la derecha para llegar al collado dels Pous. Atravesamos al otro lado, de donde sale un camino marcado de amarillo por medio de un hayedo hasta llegar a la cima del Pico Moixer. Seguimos la cresta en dirección poniente, pasando justo al lado del Roc Comptador y del Roc de Fraussa. Bajamos hasta pasar bajo el Roc de la Campana, iremos por la vertiente sur un rato para volver a la vertiente norte y , por la cuerda y en bajada, llegamos al collado de la Dona Morta, donde encontraremos el menhir del mismo nombre. Seguimos el cordal hasta llegar al collado Perilló; aquí cogemos la pista hacia la derecha y nos vamos por la vertiente sur. En una curva a la izquierda, en medio de unos pinos, cogemos un pequeño atajo que nos lleva hasta el collado del Faig. Seguimos la pista que siempre va por la cuerda hasta el collado Pregon, subimos al Pico Boixer y bajamos al corral de La Falguerona, donde cruzamos un cercado y, pasando al borde de una balsa, cogeremos la pista de la derecha, que en una ligera subida nos llevará hasta la pista principal, que seguiremos hacia la izquierda; a la derecha va hacia el collado de la Nentilla. Cuando lleguemos a una curva muy cerrada a la derecha, a la izquierda sale el camino (poste indicador) que nos lleva directamente a Costoja. Cruzamos todo el pueblo y vamos hasta el cementerio. A corta distancia sale a la derecha una pista con el rótulo de Villaroja, que seguiremos. Llegaremos hasta el Pla Castenyer, iremos a la izquierda por pista y al cabo de poco cogemos la que va a la derecha; en una curva a la izquierda cogeremos también la pista que va a la derecha, para llegar al camino que nos lleva hasta el Hostal de la Muga (ruinas). Cogemos la pista que baja a la izquierda y cruzamos el río Muga. Al cabo de poco cogemos, en un prado, el camino que sale a la derecha pasando por la iglesia de St. Corneli de la Muga y cruzamos el riachuelo. El camino desemboca en una pista que seguimos a la izquierda. En poco tiempo volvemos a encontrarnos el camino a la izquierda (poste indicador), lo seguimos y justo pasando por el colado del Prior y la Creu de Miquelet, llegamos a la pista y vamos a la izquierda para llegar a la pradera de Creu de Principi.
Seguimos la pista principal al collado de Principi primero y el de Bassegoda después. Una vez pasado este, encontraremos a la izquierda el camino que nos lleva directamente al refugio del Bassegoda.

Description en français

ROUTE DES 4 RÉFUGES DE LA TRAMUNTANA.

4ème ÉTAPE 30km. + 1.231 m – 1.433 m


REFUGE DES SALINES – RÉFUGE DU BASSEGODA.

Nous sortons du réfuge par la piste en direction à la Grotte des Salines.
Avant d’arriver on prend le chemin à la droite et en montant, on arrive jusqu’au Col des Pous.
Traverser à l’autre côté, d’où sort un chemin indiqué en jaune du milieu de la forêt d’hêtres jusqu’à arriver en haut du pic Moixer.
Suivre la crête en direction ouest, tout en passant auprès de la roche de Comptador et de la roche Fraussa.
Descendre jusqu’a passer sous la roche de la Campana, on passe au versant sud un moment pour retourner au versant nord et par la crête, tout en descendant , arriver au Col de la Dona Morta , oú il y a un mehir du même nom.
Suivre par la crête jusqu’à arriver au Col Perilló; ici on prend la piste vers la droite et on va vers le versant sud. En un virage à gauche, au milieu des pins, on prend un raccourci qui nous mène jusqu’au col del Faig.
Suivre la piste qui va par la crête jusqu’au Col Pregon, monter au Puig Boixer et descendre à la cour de la Falguerona, franchir une clôture et passer auprès d’un petit étang, prendre la piste de la droite, laquelle tout e montant légèrement nous menera jusqu’à la piste principale, que nous suivrons à gauche; à droite porte vers le col de Nentilla.
Quand on arrive à un virage très prononcé vers la droite; à gauche sort le chemin (panneau indicateur) qui nous mène directement à Costeja.
Traverser tout le vilage et arriver jusqu’au cimetière.
Au bout d’un moment sort vers la droite une piste indiquée comme Villaroja que nous devons suivre.
On arrive jussqu’à la plaine du Castanyer, aller vers la gauche de la piste et ensuite prendre celle qui va vers la droite; dans un virage à gauche prendre aussi la piste qui va vers la droite , pour arriver au chemin qui nous mène jusqu’à l’hôtel de la Muga (en ruine). Prendre la piste qui descend à gauche et traverser la rivière Muga.
Ensuite , dans un pré prendre le chemin qui sort vers la droite et qui passe par l’Église de St. Corneli et traverser le ruisseau.
Le chemin nous mène à une piste que nous suivrons à gauche.
Au bout d’un moment on trouve à nouveau le chemin à gauche (panneau indicateur) , le suivre et tout en passant par le Col del Prior, et la creu d’en Miquelet, on arrive à la piste et on va vers la gauche jusqu’à arriver au pré de Creu de Principi.
Suivre la piste principale jusqu’au Col de Principi et le Col de Bassegoda. Juste après on trouve à gauche le chemin qui nous mène directement au réfuge de Bassegoda.

DIE TRAMONTANAHÜTTENTOUR

4. ETAPPE 30 Km + 1.231 m - 1.433 m.

SALINES-HÜTTE – HÜTTE AM BASSEGODA

Wir verlassen die Hütte über die Piste in Richtung Höhle Cova de les Salines. Bevor wir dort angelangen nehmen wir den Pfad rechts bergauf und kommen bis auf den Sattel Collada dels Pous. Wir gehen auf die andere Seite, wo ein gelb markierter Weg inmitten eines Buchenhains startet und bis auf den Gipfel des Pic Moixer führt. Wir folgen dem Grad Richtung Westen, am Felsen Roc Comptador und am Roc de Fraussa vorbei. Wir gehen bergab bis unter den Roc de la Campana, erst geht es ein Stück an seinem Südhang und kurz darauf wieder am Nordhang vorbei und dann über den Grad bergab bis zum Coll de la Dona Morta. Hier finden wir den Menhir gleichen Namens. Es geht weiter über den Grad bis zum Coll Perilló; dort nehmen wir die Piste nach rechts und gehen auf dem Südhang weiter. In einer Linkskurve inmitten von Pinien nehmen wir eine kurze Abkürzung zum Coll del Faig. Wir folgen der Piste immer über den Kamm bis zum Coll Pregon. Dann steigen wir auf den Puig Boixer. Von dort geht es hinunter zum Pferch Corral de la Falguerona. Hier durchqueren wir die Umzäunung, kommen an einem Wasserreservoire vorbei und nehmen die Piste rechts, die uns in leichter Steigung bis zur Hauptpiste bringt, die wir nach links einschlagen; rechts führt sie zum Coll de la Nentilla. An einer starken Rechtskurve startet links ein Pfad (Wegweiser), der uns direkt nach Costoja führt. Wir durchqueren das ganze Dorf und gehen bis zum Friedhof. Kurz darauf startet rechts eine Piste mit dem Schild Villaroja, wir folgen ihr. Wir kommen ans Plateau Pla Castanyer. Wir gehen nach links auf einer Piste und kurz darauf nehmen wir eine weitere Piste nach rechts; in einer Linkskurve biegen wir in die Piste nach rechts ab. Sie bringt uns an den Weg, der uns bis zu den Ruinen des Hostal de la Muga führt. Wir nehmen die linke Piste bergab und überqueren den Fluss Muga. Kurz darauf nehmen wir auf einer Wiese einen Weg nach rechts, der an der Kirche Església de St. Corneli vorbeiführt. Wir überqueren den Bach. Der Weg mündet in eine Piste, der wir nach links folgen. Kurz darauf stoßen wir links nochmals auf den Weg (Wegweiser). Wir folgen ihm, überqueren den Coll del Prior und kommen am Kreuz Creu d’en Miquelet vorbei. Wir stoßen auf die Piste und gehen links bis zur Wiese an der Creu de Principi.
Wir folgen der Piste bis zum Coll de Principi und weiter zum Coll de Bassegoda. Wir überqueren den Pass und finden links den Weg, der uns direkt zur Hütte am Bassegoda führt.


TRAMUNTANAKO LAU ATERPEEN IBILBIDEA

4.ETAPA 30km +1.231 m -1.433 m

Aterpetik aterako gara mendi-bidean barrena Salinas-eko kobazuloari buruz. Ailegatu orduko eskumatara igotzen den bidea hartuko dugu, Pous mendateraino iritsi arte. Bestaldera igaroko gara, eta bertatik horiz markatutako bide bat abiatzen da pagadi batean barrena Moixer tontorra iritsi arte. Gandorra sartalderako norabideanjarraituko dugu, eta horrela Roe Comtador eta Roe de Fraussa delakoetatik gertu igaroko gara. Handik behera egingo dugu Roe de la Campana delakoaren azpitik igaro arte eta hegoaldeko magaletik jarraituko dugu pixka batean eta berehala iparraldeko magalera itzuliko gara eta sokari eutsita, beherantz, Dona Mortako mendatera heldu arte eta bertan izen bereko iruinarria ikusiko dugu. Sokada jarraituko Perilló mendateraino , eta bertan mendi-bidea eskumatarantz hartuko dugu eta hegoaldeko maldara abiatuko gara. Ezkerrerako bihurgune batean, pinu batzuen erdian, bidezidor bat hartuko dugu Faig (Pago) izeneko mendi-lepo hatera eramango gaituena. Kordetik jarraitzen duen mendi-bidean zehar jarraituko dugu Pregon mendi-leporaino, Boixer gailurrera igo eta Falguerona artegira jaitsi egingo gara eta bertan esparru bat zeharkatu eta, urmael baten albotik igaroaz, eskumarako mendi-bidea hartuko dugu. Honek, igoera bigun batean barrena, mendi-bide nagusira eramango gaitu: huraxe hartuko dugu ezkerretara; eskurnakoa, berriz, Nentilla mendi-lepora doa. Eskumarako bihurgune itxi hatera iristean (bertan informazio-zutoin bat dago), Costojara zuzen zuzenean doan bidea doa. Herri osoa zeharkatu eta kanposanturaino helduko gara. Handik tarte gutxira eskumatara doan bide bat abiatzen da Villaroja idazkuna duena: huraxe jarraituko dugu. Pla Castanyer-eraino helduko gara. Gero, mendi-bidean barrena, ezkerretarajoanen gara eta handik gutxira eskumatara doan mendi-bidea hartuko dugu; Ezkerrerako bihurgune batean guk eskurnatara doan mendi-bidea hartuko dugu Muga Hostalera (hondamendi eginda dago) eramango gaituena. Ezkerrera jaisten den bideari jarraitu eta Muga erreka zeharkatuko dugu.
Handik gutxira, zelai batean, eskurnatara doan bidea hartuko dugu, St. Comell elizatik gertu igaroaz eta errekastoa zeharkatuko dugu. Bidea pista batean bukatzen da eta guk bertan ezkerretara jo ko dugu. Handik gutxira ezkerrerako bidea topatuko dugu (argibide-zutoin bat dago bertan), etajarraitu egingo dugu eta Prior mendi-lepo eta Miquelet gurutzearen albotik igaro eta gero, pistara helduko gara eta ezkerretarajoko dugu Creu del Prineipi larrera heltzeko.

Pista nagusia jarraituko dugu aurrena Prineipi mendi-lepora bidean eta Bassegoda mendi-lepora bidean geroago. Azken hau atzean utzita, ezkerretara Bassegoda aterpera doan bidea topatuko dugu.

RUTA DELS 4 REFUGIS DE LA TRAMUNTANA

4ª ETAPA 30 Km + 1.231 m - 1.433 m.

REFUGI DE LES SALINES – REFUGI DE BASSEGODA

Leave the shelter and take the non paved road towards cova de les Salines (Les Salines cave), take the path on the right, uphill to collada dels Pous (Pous pass). Cross it and on the other side follow path with yellow marks. You cross a nice beech forest and you go up to Pic Moixer (Moixer Peak). Follow the ridge west. You pass by Pic Roc Comptador (Roc comptador Peak) and Pic Roc de Frausa (Roc de Frausa Peak)
Continue, pass close Roc de la Campanya and you reach Coll de la Dona Morta (Dona Morta pass). There is the menhir Dona Morta. Follow the ridge to Coll Perilló (Perilló pass). Take the non paved road to the right (south side). At some point, in a left curve, in a pine forest, take a shortcut to Coll del Faig (Faig Pass). Follow the non paved road in the ridge to Coll Pregon (Pregon Pass), go up to Puig Boixer (Boixer Peak) and go down to Corral de la Falguerona. Cross the fence, pass by a pond and take a non paved road on the right, it is lightly uphill. It leads to a main non paved road. Follow it on the left. Once you reach a sharp curve to the right, on the left hand, take the path (signpost) to Costoja. Cross the village up to the cemetery. When you find, on the right side, there is a non paved road with a signpost “Villaroja”, follow it until Pla Castanyer. Take to the left in a non paved road and soon take another non paved road to the right. In a left curve, take the non paved road to the left to get the path to Hostal de la Muga (ruins).
Take the non paved road to the left and cross riu Muga (Muga creek). Soon the non paved road passes by a meadow, take the path on the right side. You pass by Sant Corneli and cross the creek. The path leads to a non paved road. Follow it on the left.

Shortly, take the path on the left (signpost) to Coll dels Prior (Prior pass) and Creu d’en Miquelet (Miquelet’s cross). Once you get a non paved road, follow to the left and you arrive to Creu de Principi meadow.
Follow the non paved road to coll de Principi (Principi pass) and Coll de Bassegoda (Bassegoda pass). Shortly after Coll the Bassegoda, you find a path on the left. Take it to arrive to Refugi de Bassegoda (Bassegoda shelter).

Hozzászólások

    You can or this trail