Idõ  5 óra 25 perc

Koordináták 1544

Uploaded 2020. június 29.

Recorded június 2020

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
223 m
41 m
0
4,8
9,5
19,04 km

Megtekintve 472 alkalommal, letöltve 2 alkalommal

közel Gigean, Occitanie (France)

Saint-Félix de Monceau - Pierre Tintante - Grotte Col de Gigean - Combe des Bestiaux - Pioch Noir - Aven de Brama Blau - Pierre Plantée 2020-06-29 7:07
(català - française)

Aquest matí tenia unes hores lliures i estava a prop de Montpellier, com que fa uns mesos ja havia anat a fer un tomb al recorregut més conegut del Mont St. Loup (tot i que em falten varis corriols per trescar i grimpar), m’he decidit per anat a caminar per les muntanyes de la Gardiole, a la vista de Sète i del mar.

He començat just a les restes de l’antiga Abbaye de Saint-Félix de Monceau. Des d’aquest punt hi ha diferents senders, alguns marcats com PR, altres amb informació sobre la botànica i altres que pots anar per lliure. He buscat a diferents mapes punts d’interès, veureu que he trobat diferents avencs i grutes, i hi ha un avenc que no que aconseguit localitzar -crec que m'ha faltat buscar bé, uns metres més enllà, anant a l'esquerra del corriol-. No he vist cap pedra que mereixia el nom de menhir, hi havia molta pedra.

Bàsicament he caminat per corriols, fàcils de seguir, amb molta pedra i roca calcària. La flora estava esplèndida i la fauna plena d’insectes, aràcnids, rèptils i alguna au rapinyaire. El brugit de les cigarres ensordidor, n'hi han varies que m'han xocat amb el seu vol, i dues han anat a fer-me pessigolles al darrera del coll ;-)) La geologia espectacular, plena de forats i cristalls de calcita. Varies barraques de pedra seca, totes les que he vist, en runes. La vista des de dalt de tot, amb els mar al fons i les muntanyes al darrera.

Cal dir que hi ha molts i molts corriols, per això es millor portar el track, he errat un parell o tres de cops, us he deixat uns metres del corriol per que pugueu estar atents. Jo portava tres litres d’aigua, i me n’ha sobrat poca. Penseu que si hi aneu en aquestes dates, fa una temperatura i un sol infernal, no hi ha ombra i, encara que faci un xic de vent, la temperatura és xafogosa. És interessant començar de bon matí. Les restes de l’abadia són interessants, molt ben cuidades, a l'arribar de bon matí estava tot sol, el meu cotxe era l'únic, però quan hi he tornat a buscar el cotxe estava ple de cotxes, amb una gentada menjant a l’aire lliure i una brigada de voluntaris arranjant l’interior de l’abadia.

En resum, una bona caminada amb el mar a la vista i la garriga al voltant!!!
Salut i Cames!!
_______________________________________________________________________________

Ce matin, j'ai eu quelques heures libres et j'étais proche de Montpellier. Car il y a quelques mois j'étais déjà allé faire une randonnée autour du célèbre Mont St. Loup (bien qu'il me manque plusieurs pistes pour grimper), j'ai décidé de me promener dans les montagnes de la Gardiole, en vue de Sète et de la mer.

J'ai commencé tout de suite aux vestiges de l'ancienne abbaye de Saint-Félix de Monceau. De ce point, il existe différents sentiers, certains marqués comme PR, d'autres avec des informations sur la botanique et d'autres que vous pouvez emprunter gratuitement. J'ai cherché sur différentes cartes des points d'intérêt, vous verrez que j'ai trouvé différents avens et grottes, et il y a un aven que je n'ai pas réussi à localiser - je pense que j'ai raté de bien regarder, quelques mètres plus loin, en allant à gauche-. Je n'ai vu aucune pierre qui méritait le nom de menhir, il y avait beaucoup de pierre sans intérêt.

J'ai essentiellement parcouru des sentiers, faciles à suivre, avec beaucoup de pierre calcaire. La flore était splendide et la faune était pleine d'insectes, d'arachnides, de reptiles et de quelques oiseaux de proie. Le rugissement assourdissant des cigales, il y en a plusieurs qui m'ont choqué par leur envol, et deux sont allés me chatouiller derrière le cou ;-)) La géologie spectaculaire, pleine de trous et de cristaux de calcite. Plusieurs huttes en pierre sèche, tout ce que j'ai vu, en ruines. La vue du haut de tout, avec la mer en arrière-plan et les montagnes en arrière-plan.

Inutile de dire qu'il y a beaucoup, beaucoup de sentiers, donc il vaut mieux emprunter le track, j'ai raté quelques ou trois fois.. Je portais trois litres d'eau et il ne me restait plus grand-chose. Pensez que si vous y allez à ces dates, c'est une température et un soleil infernaux, il n'y a pas d'ombre, et même s'il fait un peu de vent, la température est étouffante. C'est intéressant de commencer tôt. Les vestiges de l'abbaye sont intéressants, très bien entretenus, quand je suis arrivé tôt le matin j'étais seul, ma voiture était la seule, mais quand j'ai regardé à nouveau la voiture était pleine de voitures, avec une foule qui mangeait à l'extérieur et une brigade de bénévoles aménageant l'intérieur de l'abbaye.

Bref, une bonne balade avec la mer en vue et la garrigue aux alentours !!!

Santé et jambes !!
Vallási helyszín

Abbaye Saint-Félix de Monceau

29-JUN-20 12:33:01
Intersection

Sentier Botanique

29-JUN-20 7:26:45
Intersection

L'Oulette - PR

29-JUN-20 7:28:04
Barlang

la Pierre Tintante / Grotte de la Pierre Tintante

29-JUN-20 7:56:43

Bassa

29-JUN-20 8:03:39
Romok

Cabana Pedra Seca (ruïnes)

29-JUN-20 8:07:21
Barlang

Grotte Col de Gigean

29-JUN-20 8:23:42
Hágó

Col de Gigean

29-JUN-20 8:29:16
Panoráma

Punt de Vista

29-JUN-20 9:04:58
Panoráma

Punt de Vista

29-JUN-20 9:24:45
Romok

Cabana Pedra Seca (ruïnes)

29-JUN-20 10:15:31
Barlang

Aven de la Combe des Bestiaux (?? - no trobat)

29-JUN-20 10:36:05
Csúcs

Pioch Noir

29-JUN-20 11:13:24
Fa

Forêt Communale de Vic-La-Gardiole

29-JUN-20 11:23:03
Intersection

Pioch de Camille

29-JUN-20 11:26:24
Romok

Cabana Pedra Seca (ruïnes)

29-JUN-20 11:29:52
Barlang

Aven de Brama Blau dit du Figuier

29-JUN-20 11:39:26
Romok

Cabana Pedra Seca (ruïnes)

29-JUN-20 11:55:19
Régészeti lelőhely

Menhir de la Pierre Plantée

29-JUN-20 12:20:03

2 hozzászólás

 • Fénykép montagut

  montagut 2020.07.11.

  A Sète les huîtres de la mer ;-))
  Molts avencs.
  Salut amic!!

 • Fénykép capita haddock

  capita haddock 2020.07.13.

  I tant Montagut, n'hi ha un munt, molts molt poc indicats... però si puc caldrà tornar-hi, amb menys sol ;-) i més temps.
  Salut i Cames!!

You can or this trail