Idõ  5 óra 50 perc

Koordináták 495

Uploaded 2019. január 20.

Recorded augusztus 2018

-
-
938 m
465 m
0
2,6
5,3
10,59 km

Megtekintve 11 alkalommal, letöltve 0 alkalommal

közel La Bauma, Catalunya (España)

Ruta circular per l'Obac que s'inicia a la Casanova de l'Obac i es dirigeix cap a la Torrota de l'Obac i el Pou de glaç de l'Estepar. Continua el camí cap a Castellsapera on es fa cim, per després baixar i dirigir-se al Paller de Tot l'Any. Des d'aquí es desfà una part del camí per retornar al punt d'inici passant per la Cova del Solitari, a prop del Turó Roig i per l'Obac Vell.
Està situada en un turó, domina tota la serralada que va prendre el nom de Serra de l'Obac. Té adossats altres cossos annexes dedicats a les feines agrícoles.La masia de planta rectangular, gairebé quadrada.
La Torrota de l'Obac s'ubica al terme municipal de Vacarisses, al Vallès Occidental. A pocs metres hi termeneja el municipi de Terrassa. És una torre fortificada, segurament bastida entre el segle X i XII al nord del terme municipal i és considerada BCIN. La planta és circular i lleugerament atalussada. A la façana de migdia s'obre una finestra d'arc de mig punt adovellada. Aquesta torre hi ha una porta de ferro que clou el pas al seu interior. Mantenia contacte visual amb la Torrota i antigament es comunicaven òpticament. També hi ha una llegenda associada.
El pou de glaç de l'Estepar es troba a la nord-oest del terme municipal, dins l'entorn del parc natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. És a prop del camí ral que comunicava Manresa i Barcelona, proper al tram que unia la casa nova de l'Obac i la casa de la Barata, en una zona boscosa a la qual s'hi arriba a peu. Es tracta d'un pou semi soterrat, aprofitant un desnivell del terreny i cobert amb una cúpula semicircular de pedra que té tres obertures. La cúpula cobreix un forat de forma cònica de sis metres de profunditat amb les parets folrades de pedra i morter de calç. La cúpula és de pedra feta amb el mètode d'aproximació de filades. Exteriorment presenta un recobriment de terra i vegetació que proporciona un bon aïllament. El pou presenta un fragment de paret sota la cúpula al costat est, a causa del desnivell més pronunciat del terreny. A l'arrencada de la volta hi ha tres obertures -dues són cobertes amb llinda i l'altra amb un arc de descàrrega- amb una reixa en una llinda apareix la data 1985, moment que el pou fou consolidat. Aquestes finestres servien per accedir a l'interior, tant per omplir com per buidar el pou amb un sistema de politges i corrioles. Tipològicament és un pou gairebé igual al de l'Òbac Vell, si bé és més gran. L'estructura del pou està ben conservada, malgrat que alguna zona està força tapada per la vegetació.
Castellsapera és una muntanya de 939 metres que es troba entre els municipis de Terrassa i de Vacarisses, a la comarca del Vallès Occidental.
El Paller de Tot l'Any és un dels pics més característics de la carena del camí Ral des del punt de vista del poble de Rellinars. Està situat a la serra de l'Obac (Serralada Prelitoral) entre el torrent de la Saiola i el torrent de la font de la Cansalada, dintre del terme municipal de Rellinars i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Format per conglomerats, presenta un relleu característic en el qual les diferents capes de sediments amb diferent resistència a l'erosió ha creat el bloc superior amb diàmetre menor al principal.
El Mas de l'Obac Vell o Casa Vella de l'Obac és una obra del municipi de Vacarisses (Vallès Occidental) protegida com a bé cultural d'interès local. Restes de diferents construccions i murs de l'antic mas. Queda dempeus una torre de planta rectangular, la capella i diversos arcs. Les seves dimensions del conjunt testimonien la prosperitat del mas. Els edificis més externs del conjunt són del segle XVIII, moment de gran prosperitat del mas: l'ermita, el corral, el colomar i la torre de defensa que forma pont amb el camí del Correu Reial. La majoria de construccions són de paredat i totxo amb pedra treballada a les obertures.

Hozzászólások

    You can or this trail