Moving time  3 óra 12 perc

Idõ  3 óra 39 perc

Koordináták 2575

Uploaded 2018. december 20.

Recorded december 2018

-
-
328 m
150 m
0
3,7
7,4
14,71 km

Megtekintve 80 alkalommal, letöltve 2 alkalommal

közel Sant Mateu d'Albarca, Baleares (España)

EL ÚLTIMO 1,7 KM SE HA DE REGRESAR POR CARRETERA (LA MISMA DEL PRINCIPIO DE LA RUTA) AL PASAR POR PROPIEDADES PRIVADAS Y ESTAR PROHIBIDO EL PASO.

Algún tram de carretera, però que no es poden evitar.
Es conjunt de sa ruta val molt la pena perquè és principi es pasan per 2 Valls i a n'és final es puja per sa Venda de Besora. 2 carreranys ben polits.
Es principi, es va per 1 vall fins per pasar a n'és camí de Cotella i arribar a sa Font de mateix nom
(Font ben conservada, del poble de Santa Gertrudis de Fruitera , municipi de Santa Eulària des Riu , situada a la vorera de migjorn, a menys de 50 m, del torrent que també es diu de Cotella , que en realitat és un dels ramals que després formen el riu de Santa Eulària , i a 500 m a llevant de la serra des Forn Nou . S’hi celebraven ballades el dia de Sant Cristòfol.)
D'aquí es pasa per devant the Farm, per anar a buscar es cami d'en Besora i vore un des punts per aon surt d'aigua des Riu de Santa Eulàlia i més endavant trobar es Pou d'en Besora.
I poc més en devant, iniciar sa pujada per sa venda d'en Besora.
(Ocupa un ventall de ter-res que té com a eix l’església de Sant Mateu i s’eixampla progressivament cap a l’est. La partió de la banda nord passa pels cims dels puigs de Besora (255 m) i de sa Raconada (306 m), mentre que la de la banda sud passa pels estreps més septentrionals de la serra des Forn Nou (328 m). Entremig resten algunes elevacions (es Pujol , 342 m) i una àrea plana situada a més de 200 m d'altura)
A sa baixada hi ha que tornar per sa carretera fins Sant Mateu, perquè és últim 1,7 km s'ha passa't per propietats privades.
Font d'Internet EEIF

View more external

Font ben conservada, del poble de Santa Gertrudis de Fruitera , municipi de Santa Eulària des Riu , situada a la vorera de migjorn, a menys de 50 m, del torrent que també es diu de Cotella , que en realitat és un dels ramals que després formen el riu de Santa Eulària , i a 500 m a llevant de la serra des Forn Nou . S’hi celebraven ballades el dia de Sant Cristòfol.
Granja rural
Hidrogràficament, aquesta zona és important perquè és aquí on se situa el naixement del curs fluvial més important de l’illa, el riu de Santa Eulària , que neix de diverses fonts situades al sud-est de l’esmentada plana i comença a circular cap al sud en forma de modesta torrentera. Només el sector més occidental de la vénda duu les seues aigües cap a l’oest, on, al sud de l’església, contribueixen a formar un dels ramals principals del torrent de Buscastell
Juntament amb una vella pica, en part malmesa, es conserva a la vénda de Besora (Sant Mateu d’Albarca). Al vinyat de Besora, a migjorn del pou, comença el torrent de Besora , que, després de rebre diversos noms segons els indrets per on passa, a la fi és el riu de Santa Eulària.

Hozzászólások

    You can or this trail