Idõ  4 óra 14 perc

Koordináták 1177

Uploaded 2016. március 6.

Recorded március 2016

-
-
310 m
187 m
0
5,8
12
23,19 km

Megtekintve 484 alkalommal, letöltve 8 alkalommal

közel Sant Cugat Sesgarrigues, Catalunya (España)

Cat, Cast.

Cat,
Sortideta molt planera per la plana del L´alt Penedés, em iniciat la ruta sortint desde Sant Pere Molanta direcció cap a Vilafranca del Penedés travessem el barri de la girada direcció cap el Poble Nou travessem una rotonda gran i comencem per pista forestal cap a Pacs, passant per el Mas d´en Cavalls i el Restaurant Can Cassoles, torném a agafar pista d´asfalt passant per devant de Bodegues Torres ull al travesar la carretera iniciém pujada per corriol cap la muntanya de Sant Pau, Pacs i per pista d´asfalt cap a les Cabanyes tot per pista asfaltada seguím cap a la Granada i Sant Cugat Sesgarrigues, passem per sota el pont de la N-340 fins a arrivar al punt d´inici de la marxa.

Cast,

Salida muy sencilla por la llanura del El alto Penedés, hemos iniciado la ruta saliendo desde San Pere Molanta dirección hacia Vilafranca del Penedés atravesamos el barrio de la girada dirección hacia el barrio el Poble Nou atravesamos una rotonda grande y empezamos por pista forestal hacia Pacs , pasando por el Mas d'en Caballs y el Restaurante Can Cassoles, volvemos a coger pista de asfalto pasando por delante de Bodegas Torres ojo al atravesar la carretera iniciado subida por sendero hacia la montaña de Sant Pau, Pacs y por pista de asfalto hacia les Cabanyes todo por pista asfaltada seguimos hacia la Granada y Sant Cugat Sesgarrigues, pasamos por debajo del puente de la N-340 hasta llegar al punto de inicio de la marcha.
Sant Pere Molanta. Sant Pere Molanta és un poble que pertany al municipi d'Olèrdola, a l'Alt Penedès. Situat a 227 m d'altura i a poca distància de Vilafranca del Penedès, és el segon nucli en importància del municipi segons la població, 626 habitants el 2007. Al seu costat, al peu de la carretera N-340, hi ha el polígon industrial de Sant Pere Molanta que amb els seus 61,79 km² de superfície és un dels més importants de la comarca. Els darrers anys el poble ha crescut molt, fins al punt de doblar la seva població.
Vilafranca del Penedès és una vila de la vegueria del Penedès, capital de la comarca de l'Alt Penedès. El municipi té una extensió de 19,63 km² i està format pel nucli de la capital i els veïnats del Bordellet, el Molí d'en Rovira, el Carrer d'en Perepau, Can Salines i la Serreta, aquest darrer compartit amb el terme municipal d'Olèrdola. Els barris de Vilafranca són, a més del Centre de la vila, Sant Julià, l'Espirall, Molí d'en Rovira, Poble Nou, Les Clotes, Barceloneta-Sant Magí i La Girada. Els patrons de la ciutat són sant Ramon de Penyafort, i sant Fèlix màrtir. La Festa Major centra bona part dels seus actes al voltant del patró, Sant Fèlix, que no s'ha de confondre amb el Sant Fèlix, prevere, que també celebra la seva festa el 30 d'agost.[4] Vilafranca és coneguda a escala internacional pels seus vins: el cava català i els vins de la Denominació d'Origen Penedès (D.O.), amb marques multinacionals com Bodegas Torres. A part del vins i caves, Vilafranca també és coneguda pels Castellers de Vilafranca i per la seva Festa Major, que compta amb un dels dracs més antics d'Europa (dels volts de l'any 1600) i una vintena de balls, entremesos i colles castelleres.
Maset dels Cavalls Escola d'Equitació Pacs del Penedès gaudeix des de 1998 del centre eqüestre Maset dels Cavalls, una escola d’equitació i club esportiu que ofereix un gran ventall d’activitats lúdico esportives. El club amb els seus serveis de pupil·latge, cura, munta i doma de cavalls i escola d’equitació gaudeix d’una línia dinàmica, oberta i participativa en esdeveniments esportius. A més, el club organitza un seguit d’activitats de lleure, a fi de promocionar i aproximar l’esport de l’equitació i la cultura eqüestre a nens/es i adults. Activitats de lleure Passejades amb poni Maset dels Cavalls Per els més petits que per edat encara no realitzen cursets mensuals, és una bona opció iniciar-se en el món de l’equitació mitjançant passejades pel camp amb els ponis. És per això que el clubhípic Maset dels Cavalls ofereix una opció alternativa als cursets amb les passejades amb poni durant 30 minuts. L’entorn del centre és ideal perquè tant els genets que s’inicien com els acompanyants, puguin gaudir d’un agradable passeig gaudint dels bells paisatges del camp i de la vinya. El preu del passeig durant 30 minuts és de 10€.
Sant Cugat Sesgarrigues és un municipi de la comarca de l'Alt Penedès. El poble de Sant Cugat Sesgarrigues (266 m, d'altitud) és a la part septentrional del terme. L'església parroquial, que centra la població, és dedicada a sant Cugat màrtir, en record de l'antiga jurisdicció monàstica. L'edifici, molt ampliat i modificat, sembla reconstruït aprofitant murs i altres materials de les antigues fàbriques. El seu precedent immediat era una església gòtica. Les Cases Roges (252 m d'altitud) és un nucli de població format al llarg de la carretera de Barcelona a València a 1 km del cap del municipi, situat sobre el Puig de la Torrota. Al SE de la caseria passa la riera de Sant Marçal. S'hi descobriren restes de construccions ibèriques. Les Cases Roges tenien una població de 98 habitants el 1970 en poblament aglomerat i 55 en disseminat. Puigciuró és una antiga quadra del terme de Sant Cugat Sesgarrigues. El lloc és esmentat el 1160 en una venda de terres de Puig-roig i del terme de Ferran, per tant l'extrem occidental del terme de Sant Cugat, tal vegada a redós del Puig del Pi de Capellades (261 m). També s'esmenta en la cessió del castell de Ferran a Santes Creus per Geralda de Montclús, que el tenia per donació de Guerau de Cervelló, el seu primer marit, en data de l'any 1231. Al còdex de fra Bernat Mallol --segons transcripció i comentaris de Fort i Cogul--, escrit al segle XV (1413-15), hi ha alguns esments de Puig-ciuró que situen millor la dita quadra. Es fa menció de camins que de Puigciuró anaven a Santa Maria dels Horts i a la quadra de les Quarterades, en direcció a Melió. També hi havia un viarany que anava de Puig-ciuró a Puig-roig.[2]
Pacs del Penedès és un municipi de la comarca de l'Alt Penedès. S'estén a l'esquerra del riu Foix, que en forma el límit occidental. Drena el terme també la riera de Llitrà (dita també riera de Pacs). És accidentat pels turons de Sant Pau (302 m alt), que el separen del terme de Vilafranca. Pacs del Penedès celebra la seva festa major el mes d'Agost i la festa major del barri l'Agrícola al Juliol. La població es distribueix en diferents barris: L'Agrícola, Rectoria, Pla de Cavalls, El Salinar i La Serra. Es tracta d'un terme petit i bàsicament agrícola. En el seu terme municipal estan les instal·lacions del Club Tennis Vilafranca.
Les Cabanyes és un municipi de la comarca de l'Alt Penedès. Es troba situat al nord-oest de Vilafranca del Penedès. És un terme molt reduït. És accidentat al sud de la muntanyeta de Sant Pau. Es tracta d'un terme bàsicament agrícola. L'orde de l'Hospital de Sant Joan de Jerusalem s'establí a l'església romànica de Sant Valentí cap al 1135 i hi instal·là la comanda de Sant Valentí de les Cabanyes, la primera que l'orde fundava al Penedès i una de les primeres cases a tot Catalunya. Adquirí riqueses per moltes de les donacions que va rebre dels cavallers de la comarca, de les quals és significativa la de Guillen de Granada l'any 1137. L'any 1306 s'efectuà el trasllat de la comanda hospitalera a Vilafranca del Penedès. La casa pairal, Mas Gomà, va ser el lloc de naixement del Dr. Josep Torras i Bages, (1846-1916).

Hozzászólások

    You can or this trail