Idõ  4 óra 17 perc

Koordináták 2074

Uploaded 2020. december 27.

Recorded december 2020

-
-
178 m
4 m
0
2,9
5,8
11,7 km

Megtekintve 186 alkalommal, letöltve 10 alkalommal

közel Sant Vicent de sa Cala, Baleares (España)

CAT/ESP

Ruta que surt des de l'església de Sant Vicent de sa Cala, passant pes Pou des Baladre i per agafar es camí típic que ens portaria cap a Sant Joan o Portinatx, en aquest cas seguim en direcció a la mar i per un carrerany preciós ens anam atracant cap a la costa. La zona es va cremar fa uns anys però el carrerany està perfecte. La primera visió del Port de ses Caletes és magnífica. La baixada, sense ser difícil, s'ha de fer amb atenció. Després d'una aturada al Port de ses Caletes per disfrutar del lloc sortim pel camí asfaltat en una contundent ascensió. Ens desviam a mà esquerra per un camí de terra en mal estat i que duu a una zona de vivendes però que ens permet evitar l'asfalt durant un bon tram,
Tornam a l'asfalt i iniciam la llarga baixada cap al Racó de sa Talaia, prou llarga i que dona temps per reflexionar sobre la duresa de la pujada posterior. S'accedeix a la cala de còdols per anar costejant fins a la Cova des Sants. Aquest tram costaner no té camí marcat i la pròpia orografia i les roques van marcant el recorregut, haguent d'utilitzar les mans en diverses ocasions, aquest tram, tot i ser curt, es fa llarg i pesat.
Finalment s'arriba a l'accés de la Cova des Sants, on ja hi havia diversos grups i hem de procedir a esperar. Tot i que l'accés, l'efecte de la corda i veure diverses persones pujant i baixant em va donar la sensació que seria més difícil pujar i baixar de lo que realment va ser. Evidentment la corda ajuda i és necessari una certa manya.
De la cova, poca cosa a dir, simplement espectacular.
Tornam pel mateix camí i la pujada es fa francament dura tot i que en aquest cas pens que la pista encimentada primer i després l'asfalt ajuden.
Com que ja era tard, decidim tornar per la carretera (tenia pensada una alternativa però per l'horari vaig pensar que millor ser conservador) i buscar el carrerany del principi.

En resum, una ruta molt polida i que tot i ser curteta, té la seva exigència física. La cova és un tema apart, l'accés és complicat per les roques però crec que val la pena.

Ruta realitzada amb l'Associació Desorientats d'Eivissa (Facebook).

++++++++++++++++++++++++++++++
Ruta que sale desde la iglesia de Sant Vicent de sa Cala, pasando por el Pou des Baladre y para coger el camino típico que nos llevaría hacia Sant Joan o Portinatx, en este caso seguimos en dirección al mar y por un sendero precioso nos vamos acercando hacia la costa. La zona se quemó hace unos años pero el sendero está perfecto. La primera visión del Port de ses Caletes es magnífica. La bajada, sin ser difícil, se debe hacer con cuidado. Después de una parada en el Port de ses Caletes para disfrutar del lugar salimos por el camino asfaltado en una contundente ascensión. Nos desviamos a mano izquierda por un camino de tierra en mal estado y que lleva a una zona de viviendas pero que nos permite evitar el asfalto durante un buen tramo,
Volvemos al asfalto y iniciamos la larga bajada hacia el Racó de sa Talaia, bastante larga y que da tiempo para reflexionar sobre la dureza de la subida posterior. Se accede a la cala de guijarros para ir costeando hasta la Cova des Sants. Este tramo costero no tiene camino marcado y la propia orografía y las rocas van marcando el recorrido, se deben de utilizar las manos en varias ocasiones, este tramo, a pesar de ser corto, se hace largo y pesado.
Finalmente se llega al acceso de la Cova des Sants, donde ya había varios grupos y debemos proceder a esperar. Aunque el acceso, el efecto de la cuerda y ver varias personas subiendo y bajando me dio la sensación de que sería más difícil subir y bajar de lo que realmente fue. Evidentemente la cuerda ayuda y es necesario una cierta maña.
De la cueva, poco que decir, simplemente espectacular.
Volvemos por el mismo camino y la subida se hace francamente dura aunque en este caso pienso que la pista de cemento primero y luego el asfalto ayudan.
Como ya era tarde, decidimos volver por la carretera (tenía pensada una alternativa pero por el horario pensé que mejor ser conservador) y buscar el sendero del principio.

En resumen, una ruta muy bonita y que, a pesar de ser corta, tiene su exigencia física. La cueva es un tema aparte, el acceso es complicado por las rocas pero creo que vale la pena.

Ruta realitzada amb l'Associació Desorientats d'Eivissa (Facebook).
Waypoint

Pou des Baladre

Waypoint

Carrerany Port de ses Caletes

Waypoint

Port de ses Caletes

Waypoint

Racó de sa Talaia

Waypoint

Cova des Sants

Hozzászólások

    You can or this trail