Moving time  45 perc

Idõ  egy óra 14 perc

Koordináták 554

Uploaded 2019. november 13.

Recorded november 2019

-
-
418 m
367 m
0
0,8
1,6
3,1 km

Megtekintve 32 alkalommal, letöltve 6 alkalommal

közel Alberuela de Tubo, Aragón (España)

>> Català:

Atractiva ruta de senderisme que ens permetrà visitar de prop i gaudir d'els fotogènics i imponents Torrollones de la Gabarda, localitzats en la part alta dels Monegros, prop de la població de Alberuela de Tubo.

Aquesta ruta de senderisme completa i posa fi a un viatge de tres dies en 4x4 per aquests sorprenents paratges dels Monegros. Al final trobareu les rutes que hem fet i els enllaços dels tracks en Wikiloc.

Els Torrollones són formacions aïllades, d'una impressionant verticalitat que repten i desafien les lleis de gravetat. Presenten unes esveltes figures, de formes capritxoses que semblen treballades per la mà d'un artesà. En aquest cas l'artesà no ha estat un altre que l'erosió i el pas del temps. Les seves esveltes i aïllades figures recorden les famoses formacions del Cañón del Colorado, teló de fons en moltes pel.lícules del cinema americà.

Aquestes curioses formacions s'han "construït" sense cap plano i sense cap guió. La lenta però constant acció de l'erosió al llarg de milers d'anys sobre l'arenisca, material relativament tou del que estan composats, enmig d'estretes capes de roca com si d'un entrepà es tractés, ha anat conformant l'aspecte que avui contemplem. Aquest procés erosiu no ha parat, segueix molt viu i, previsiblement, farà que lentament modifiquin la seva fisonomia actual i fins i tot que alguns d'ells desapareguin, reduïts a un munt de runes. Amb tota probabilitat no ho veurem, hauran de passar centenars i fins i tot milers d'anys per a que aquest incansable "artesà" acabi, paradoxalment, drestruint la seva pròpia obra d'art.

La ruta és gratuïta i comença en les instal.lacions del Parque Gabarda Aventura. Trobareu panells informatius de la ruta, identificada en tot el recorregut amb marques de pintura. Una ruta circular molt atractiva i recomanable que, amb tota seguretat, no us deixarà indiferents.

Aquestes són les rutes que hem fet en aquests tres dies de viatge pels Monegros:

- 1er dia. Ruta 4x4 de Fraga al Barranco de Zafrané (170 Km. i 1461 m. de desnivell+). Track en Wikiloc:

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/monegros-etapa-1-3-fraga-cardiel-laguna-playa-gelsa-quinto-belchite-barranc-zafrane-bajo-cinca-camp-43297363

- 2on dia. Ruta 4x4 de Villafranca de Ebro a Sariñena (128 Km. i 1474 m. de desnivell+). Track en Wikiloc:

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/monegros-etapa-2-3-villafranca-ebro-farlete-san-caprasio-ruta-jubierre-colasico-sarinena-comarcacen-43442321

- 3er dia. Ruta 4x4 de Alberuela de Tubo als Torrolones de la Gabarda + Ruta de senderisme per a visitar de prop els Torrollones (aquesta ruta). Track de la ruta 4x4:

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/monegros-etapa-3-3-alberuela-tubo-uson-embalse-torrollon-torrollones-gabarda-parque-aventura-gabard-43505929

En el peu de les fotos trobareu molta més informació de la ruta.

Us animo a fer totes o qualsevol per separat d'aquestes rutes que estic segur us encantaran!

Rutes fetes amb 2 Land Rover Discovery Td5.

Salut, rutes en 4x4 i senderisme!

>> Castellano:

Atractiva ruta de senderismo que nos permitirá visitar de cerca y disfrutar de los fotogénicos e imponentes Torrollones de la Gabarda, localizados en la parte alta de los Monegros, cerca de la población de Alberuela de Tubo.

Esta ruta de senderismo completa y pone fin a un viaje de tres días en 4x4 por estos sorprendentes parajes de los Monegros. Al final encontraréis las rutas que hemos hecho y los enlaces de los tracks en Wikiloc.

Los Torrollones son formaciones aisladas, de una impresionante verticalidad que retan y desafían las leyes de gravedad. Presentan unas esbeltas figuras, de formas caprichosas que parecen trabajadas por la mano de un artesano. En este caso el artesano no ha sido otro que la erosión y el paso del tiempo. Sus esbeltas y aisladas figuras recuerdan las famosas formaciones del Cañón del Colorado, telón de fondo en muchas películas del cine americano.

Estas curiosas formaciones se han "construido" sin ningún plano y sin ningún guion. La lenta pero constante acción de la erosión a lo largo de miles de años sobre la arenisca, material relativamente blando del que están compuestos, en medio de estrechas capas de roca como sí de un bocadillo se tratara, ha ido conformando el aspecto que hoy contemplamos. Este proceso erosivo no ha parado, sigue muy vivo y, previsiblemente, hará que lentamente modifiquen su fisonomía actual e incluso que algunos de ellos desaparezcan, reducidos a un montón de escombros. Con toda probabilidad no lo veremos, tendrán que pasar centenares e incluso miles de años para que este incansable "artesano" acabe, paradógicamente, drestruyendo su propia obra de arte.

La ruta es gratuita y empieza en las instalaciones del Parque Gabarda Aventura. Encontraréis paneles informativos de la ruta, identificada en todo el recorrido con marcas de pintura. Una ruta circular muy atractiva y recomendable que, con toda seguridad, no os dejará indiferentes.

Estas son las rutas que hemos hecho en estos tres días de viaje por los Monegros:

- 1er día. Ruta 4x4 de Fraga al Barranco de Zafrané (170 Km. y 1461 m. de desnivel+). Track en Wikiloc:

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/monegros-etapa-1-3-fraga-cardiel-laguna-playa-gelsa-quinto-belchite-barranc-zafrane-bajo-cinca-camp-43297363

- 2º día. Ruta 4x4 de Villafranca de Ebro a Sariñena (128 Km. y 1474 m. de desnivel+). Track en Wikiloc:

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/monegros-etapa-2-3-villafranca-ebro-farlete-san-caprasio-ruta-jubierre-colasico-sarinena-comarcacen-43442321

- 3er día. Ruta 4x4 de Alberuela de Tubo a los Torrollones de la Gabarda + Ruta de senderismo para visitar de cerca los Torrollones (esta ruta). Track de la ruta 4x4:

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/monegros-etapa-3-3-alberuela-tubo-uson-embalse-torrollon-torrollones-gabarda-parque-aventura-gabard-43505929

En el pie de las fotos encontraréis mucha más información de la ruta.

Os animo a hacer todas o cualquiera por separado de estas rutas que estoy seguro os encantarán!

Rutas hechas con 2 Land Rover Discovery Td5.

Salud, rutas en 4x4 y senderismo!
parkoló

Inicio ruta. Parking Parque Gabarda Aventura

Sports facility

Entrada Parque Gabarda Aventura

Információ

Panell informatiu rutes

Sports facility

Instal.lacions del parc

Sports facility

Instal.lacions del parc

Barlang

Foradada

panoráma

Vistes al Castell

fénykép

Agulla

fénykép

Trama

Vár

Castell

Barlang

Arcada

fénykép

Abuelo ombra

fénykép

Abuelo sol

Vár

El Castell

panoráma

Abuelo enrera

fénykép

Formacions

fénykép

Paso pintura

Vár

Castell fletxa

fénykép

Fita i Caos

panoráma

Vista enrera

panoráma

Torrollón llunyà

panoráma

Columnes

fénykép

Tortuga

panoráma

Cap faraó

parkoló

Final ruta

Hozzászólások

    You can or this trail