Letöltés

Szintemelkedés

907 m

Nehézségi szint

Mérsékelt

lefelé

907 m

Max elevation

1 005 m

Trailrank

36

Min elevation

292 m

Trail type

Loop
  • Fénykép Teli Matra M
  • Fénykép Teli Matra M
  • Fénykép Teli Matra M
  • Fénykép Teli Matra M
  • Fénykép Teli Matra M
  • Fénykép Teli Matra M

Idõ

7 óra egy perc

Koordináták

2398

Uploaded

2015. január 31.

Recorded

január 2015
Be the first to clap
Share
-
-
1 005 m
292 m
25,83 km

Megtekintve 1235 alkalommal, letöltve 11 alkalommal

közel Mátrafüred, Heves (Magyarország)

Téli Mátra M
31.01.2015.
Mátrafüred, Mađarska

Trasa: Mátrafüred - Lajosháza - Vörösmarty-th. - Kőris-mocsár - Kékestető - Kalló-völgy - Mátrafüred

Start i cilj: stručna škola "Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola", Mátrafüred, Erdész ulica 11.

Vreme starta: 8.00-10.30 sati
Kotizacija: 1200 Ft
Dužina: 25.4 km
Visinska razlika: 972 m
Vremenski limit: 7 sati

Polazak iz Subotice u 02:30 sati, putovanje automobilom do Matrafuereda, oko 280 km. Dolazak posle 6 sati, preuzimanje učesničkih kartona (prijave su bile online). Duga staza od 40 i34 km su startovale od 7 sati, na XL stazu su krenuli Karolj i Laslo. Od 8 sati je bio start M staze na koju smo krenuli Nebojša, Nikola i ja.

Krenuli smo dosta brzo u nameri da gde god možemo forsiramo kako bi smo bez problema stazu prešli u navedenom vremenskom limitu. Bilo je mnogo učesnika i mnogo blata na početku ali i pored toga držali smo dobar tempo do KT 1 Lajoshaza. Tu je bio manji problem jer je potok nabujao pa je prelazak bio otežan. Nakon overe KT 1 krenuli smo stazom uz potok no neko je rekao da se zbog nemogućnosti prelaska potoka ide izmenjenom trasom. Mi o tome nismo imali pojma kao i još podosta učesnika te smo krenuli stazom uz potok. Veoma teško smo prelazili sa jedne na drugu obalu i pri tome izgubili dosta vremena.

Na KT 2 stižemo u vreme koje je naznačeno kao preporučeno ukoliko se želi uspešno savladati staza. Nismo se mnogo zadržavali tek da popijemo čaj. Do KT 3 nije bilo problema ali nismo uspeli da ubrzamo te je vremenski limit bio ugrožen. Nikola je malo ubrzao i krenuo napred, ja negde za njim dok je Nebojša pomalo zaostajao. Na usponu na Kekes, najviši vrh Mađarske sam potpuno izgubio snagu i jedva sam se uz velike muke uspeo ispenjati do naredne KT. Izgubio sam pola sata u odnosu na predviđeno vreme. U jednom momentu sam pomislio da se predam i da pokušam nekim autobusom da se vratim na cilj, Srećom nisam poslušao sebe.

Popio sam čaj na brzinu, napravio jednu fotografiju na najvišoj tački Mađarske (takođe na brzinu) i krenuo što sam brže mogao nadole. Do cilja je bilo 8 km a na raspolaganju 84 minuta. Uz to u opisu staze je bio naznačen jedan deo kao veoma klizav i opasan. Trčao sam koliko sam mogao, staza je sve više bila blatnjava kako smo se spuštli naniže (snega je bilo tek iznad 600 m/nv). Na kritičnim mestima organizator je postavio dva užeta te je i spuštanje bilo znatno olakšano.

Na nekih 2 km do cilja sam već bio posustao a imao sam 15-ak minuta na raspolaganju. Trčanje je već teže išlo. Ušao sam u školu u 15:03, dakle prekoračio sam limit za 3,4 minuta no organizatori su i meni i još nekolicini koji su stigli zajedno sa mnom tolerisali tih par minuta kašnjenja. Realno uz prilike na stazi mislim da ni nije bilo jednostavno istu preći za 7 sati a da se ne trči.

Waypoint

KT 1 Lajosháza

National Park
Waypoint

KT 2 Vörösmarty turistaház

Vörösmarty turistaház
Waypoint

KT 3 Pisztrángos-tó

Pisztrángos-tó
Waypoint

KT 4 Kékestetõ

National Park
Waypoint

KT 5 Gyökeres-forrás

National Park
Waypoint

Kékestetõ 1016 m/nv najviši vrh Mađarske

Kékestetõ
Waypoint

Start i cilj Mátra Erdészeti, Mezõgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképzõ Iskola Mátra

Mátra Erdészeti, Mezõgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképzõ Iskola

Hozzászólások

    You can or this trail