-
-
447 m
238 m
0
3,1
6,1
12,2 km

Megtekintve 1290 alkalommal, letöltve 16 alkalommal

közel Sant Martí Sarroca, Catalunya (España)

Accés a la Via ferrada de Les Valls de Sant Matí Sarroca i enllaç amb la del Castellot.
La "Via Ferrada de Les Valls" és una via horitzontal, molt ben dissenyada que aprofita el límit superior de les parets i que té dos sectors, però s'ha d'advertir que és una via tancada, amb els passos d'entrada desequipats, tant en el primer tram com el segon. Només és recomanable realitzar el recorregut si es tenen coneixements de tècniques de seguretat.
No és una via senzilla i requereix un bon nivell, doncs en general manté un lleuger extraplom i sovint s'ha de buscar preses de peu. També ens trobarem dos petits ràpels d'uns 10 metres, però amb la dificultat que el primer s'ha de muntar penjats de l'arnès.
Aparquem el vehicle davant del cementiri de Sant Martí Sarroca i seguirem a peu pel camí. Creuem dues rieres que tenen un tauló lateral elevat per si baixa aigua. Al pocs metres de creuar la segona, deixem el camí i ens enfilem per un corriol. Degut als arbres caiguts, hem de buscar alternatives de pas fins a arribar al camí. Quan el trobem el seguim atents a la dreta per veure el corriol que ens porta a la ferrada. Trobem unes escales tallades a la roca que baixen (no s'han de baixar, van a l'antic inici de la ferrada) i fem uns metres per la feixa natural de roca, fins que queda neta de vegetació, que és on comença actualment la ferrada.
Els primers passos no hi ha cable de seguretat, hem de portar algunes cintes exprés perquè trobarem punts on posar-les però el dissipador no ens arribarà d'un a l'altre. També tenim la possibilitat de muntar un passamà amb la corda.
Al final del primer tram hem de fer el primer ràpel i anar cap l'inici del segon tram. Aquí tenim l'opció d'abandonar, seguint el camí que baixa.
El segon tram es comença pujant uns metres molt verticals amb tendència a extraplomar i sense cable de seguretat. Igual que el primer tram, tenim els ancoratges del cable per posar-hi cintes exprés. Acabat el tram vertical, segueix altra vegada la tendència horitzontal, amb algun pas sense gaires preses de peus, fins al segon ràpel.
Acabat el segon ràpel, comença el que es pot considerar un "tercer tram". És una zona amb un equipament molt antic, que ens portarà al camí de baixada. Primer pugem i anem a parar a una balma en la qual podem veure unes grapes sense cable que superen un extraplom molt selectiu (no és necessari pujar-hi). Seguim, caminant per dins la balma i baixem unes grapes. Passen pel que sembla un avenc que dona al sostre d'una balma inferior i que es pot baixar amb ràpel. Si continuem caminant, trobarem el tram final de grapes que porten al camí i passarem per sota del forat.
El camí ens portarà al lloc de sortida.
Aquí es pot veure com era originalment la via: https://vimeo.com/49387581
Per proximitat, he afegit l'enllaç (amb cotxe), amb la "Via Ferrata del Castellot" pels motius que explico al final de "Via ferrata del Castellot amb una petita excursió pels voltants"

Hozzászólások

    You can or this trail