GrupFGC

GrupFGC

128

Turisme i Muntanya, la divisió de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que té com a missió la gestió i promoció de destinacions turístiques d’alta muntanya.

Destinacions que es despleguen per tota Catalunya. Des del Pirineu Oritental, amb destinacions com La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000, Port Ainé i Espot es troben al Pallars Sobirà, passant per indrets tant característics de la nostra cultura i el nostre paisatge com la màgica Muntanya de Montserrat.

En el camí trobareu dos joies de la nostra història ferroviària, el Tren del Ciment, a l’Alt Llobregat, cobreix la ruta que històricament unia la fàbrica de ciment Asland a Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà. Té un recorregut de 3.5km i passa per 4 estacions, la Polbla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí i integrats completament en el paratge natural que els acull i el Museu del Ciment de Castellar d’n Hug, ubicat en un espectacular edifici modernista.

L’altra joia ferroviària és el Tren dels Llacs, que uneix l’estació de Lleida -Pirineus, a la ciutat de Lleida, amb La Pobla de Segur. La via transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer. Ho fa per una via única en un itinerari planer fins que arriba a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. Ben aviat, el tren forma part de la conca del riu Noguera Pallaresa que l’acompanyarà, entre embassaments i serralades muntanyoses com el Montsec, fins a la Pobla de Segur, la darrera parada. Per arribar fins allà, el tren haurà hagut de superar un total de 41 túnels i 31 ponts

Óta tagja július 2014