Nehézségi szint   Könnyû

Idõ  2 óra 10 perc

Koordináták 827

Uploaded 2017. június 4.

Recorded június 2017

-
-
128 m
95 m
0
2,4
4,7
9,47 km

Megtekintve 11 alkalommal, letöltve 0 alkalommal

közel Erdő, Bács-Kiskun megye (Magyarország)

Četiri godine za redom ne izostavljam jednu treking akciju u Mađarskoj, u mestu Szabadszallas, akciju pod nazivom Strazsa. Predeo sličan Subotičkoj peščari uz neke različitosti kao što su brojne peščane dine visoke i po dvadesetak metara koje odudaraju od tipičnog ravničarskog ambijenta.

U subotu 3. juna domaćini su organizovali jednu akciju sa ciljem da promovišu i zvanično otvore kružnu stazu koja polazi i završava na jednom popularnom šumskom izletištu. Desetak kilometara duga staza, dinamična sa nekoliko uspona i spuštanja sa peščanih dina, uske stazice trasirane između borova, vreo pesak i miris četinara i drugog šumskog rastinja ispunjava sve one koji žele da bar na tren zaborave na svakodnevne brige i obaveze.

Dvadesetak učesnika iz Subotice odazvalo se pozivu ljubaznih domaćina i u subotu posle devet sati našli smo se na startnom mestu. Pošto je do polaska na stazu bilo dosta vremena najpre smo posetili vinariju koja je tik uz šumu i čiji vlasnik je veliki prijatelj kluba iz Szabadszallasa. U vedrom raspoloženju u deset sati sačekali smo svečanost kojom prilikom je i zvanično staza puštena u opticaj. Svečanost je uveličao i gradonačelnik Szabadszallasa kao i predstavnici kluba.

Sama staza je delom meni bila poznata sa pešačenja u prethodnom periodu, delom se nova markacija poklapa sa već postojećom žutom markacijom ali je bilo i nekih novih delova koji su me zaista oduševili. Uske stazice između borova, usponi na peščane dine, zaista lepo zamišljeno i odrađeno. Idealno za nabijanje kondicije.

Na cilju uz gulaš koji su domaćini spremili i koji je bio više nego ukusan još smo malo razmenili iskustva sa domaćinima i krenuli ka Soltvadkertu na već čuveni sladoled pa dalje ka kućama.

Hozzászólások

    You can or this trail